Reseptit
30-60 min
20
Kiitos

Mokkapalat

Mokkapalat on lasten suosikki ja taattu lastenkutsujen hitti. Ripota valmiiden neliöiden päälle nonparelleja ja juhlat voivat alkaa.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Mokkapalojen taikina:

150 g voita tai margariinia
4 kananmunaa
2 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
½ dl kaakaojauhetta
1 dl maitoa

Mokkapalojen kuorrutus:

½ dl vahvaa kahvia
50 g sulatettua voita
4 dl tomusokeria
2 rkl kaakaojauhetta

Mokkapalojen pinnalle:

nonparelleja

Valmistusohje

1. Sulata ja jäähdytä voi tai margariini. Peitä uunipannu leivinpaperilla ja kuumenna uuni 200 asteeseen. Sekoita kuivat aineet: vehnäjauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe keskenään kulhossa.

2. Vatkaa huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää jauhoseos siivilän läpi seuloen munavaahtoon.

3. Sekoita lopuksi taikinaan maito ja hieman jäähtynyt voisula. Kaada taikina uunipannulle ja kypsennä 200 asteessa noin 20 minuuttia. Anna kakkulevyn jäähtyä hyvin.

4. Sekoita kuorrutus ja levitä seos kakun päälle. Ripota pinnalle koristerakeita ja leikkaa levy neliöksi.

Katso myös: Vaaleat mokkapalat, pätkismokkapalat ja vegaaniset ja gluteiinittomat mokkapalat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Mokkapalat

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X