Morsiusparin marsipaanikakku
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 10 annosta
- Kasvis
Ainekset
- 150 g mantelimassaa
- 0.5 dl kuumaa vettä
- 150 g voita
- 1 dl sokeria
- 2 munaa
- 3 dl vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
kostutus:
- 1 dl omenamehua
täyte:
- 2 dl aprikoosi- tai omenasosetta
Pinnalle ja reunoille:
- noin 1 dl omenasosetta
- 300 g mantelimassaa
koristeeksi:
- sokerikuorrutusta
- sokerikukkia ja -helmiä
Valmistusohje
- leipomisaika 45 minuuttia
- valmista kakkupohja edellisenä päivänä
- valmistusaika 45 minuuttia
1. Pehmennä mantelimassa kuumalla vedellä. Vaahdota rasva, sokeri ja mantelimassa. Lisää muut ainekset ja paista kakkua 175-asteisessa uunissa 45 minuuttia voidellussa ja korppujauhotetussa vuoassa, halkaisija 16 cm. Kumoa kypsä kakku ja anna jäähtyä seuraavaan päivään.
2. Leikkaa kakku kolmeksi levyksi, kostuta ja täytä. Sivele pinta ohuelti soseella, jotta marsipaani pysyy kakun pinnalla.
3. Pehmennä marsipaania käsissä. Kauli se muovikelmun välissä levyksi ja leikkaa kakun pinnan peittävä pala. Aseta pala kakun päälle ja muotoile marsipaani kuorrutteeksi. Korista kakku mieleiselläsi tavalla.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Morsiusparin marsipaanikakku