Reseptit
30-60 min
10

Morsiusparin marsipaanikakku

Ainekset

Lisää kauppalistalle
150 g mantelimassaa
0.5 dl kuumaa vettä
150 g voita
1 dl sokeria
2 munaa
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta

kostutus:

1 dl omenamehua

täyte:

2 dl aprikoosi- tai omenasosetta

Pinnalle ja reunoille:

noin 1 dl omenasosetta
300 g mantelimassaa

koristeeksi:

sokerikuorrutusta
sokerikukkia ja -helmiä

Valmistusohje

  • leipomisaika 45 minuuttia
  • valmista kakkupohja edellisenä päivänä
  • valmistusaika 45 minuuttia

1. Pehmennä mantelimassa kuumalla vedellä. Vaahdota rasva, sokeri ja mantelimassa. Lisää muut ainekset ja paista kakkua 175-asteisessa uunissa 45 minuuttia voidellussa ja korppujauhotetussa vuoassa, halkaisija 16 cm. Kumoa kypsä kakku ja anna jäähtyä seuraavaan päivään.

2. Leikkaa kakku kolmeksi levyksi, kostuta ja täytä. Sivele pinta ohuelti soseella, jotta marsipaani pysyy kakun pinnalla.

3. Pehmennä marsipaania käsissä. Kauli se muovikelmun välissä levyksi ja leikkaa kakun pinnan peittävä pala. Aseta pala kakun päälle ja muotoile marsipaani kuorrutteeksi. Korista kakku mieleiselläsi tavalla.

Avainsanat

Sesongit ja teemat:

Ruokavalio:

Reseptien avainsanat:

Ateriatyypit:

Keskustelu

Kommentoi juttua: Morsiusparin marsipaanikakku

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X