Reseptit
yli 60 min
6
Kiitos

Moussaka

Moussaka on arkiruokaa parhaimmillaan. Moussakan voi tehdä aivan valmiiksi jo monta päivää etukäteen. Sen maku vain paranee lämmittäessä.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Moussaka:

2 pientä munakoisoa (noin 700 g)
jauhoista perunaa (noin 300 g)

Jauhelihakastike:

1/2 kg paistettua jauhelihaa
2 sipulia
2 valkosipulinkynttä
2 rkl öljyä
1 tlk (500 g) paseerattua tomaattia
1 lihaliemikuutio
2 tl kuivattua oreganoa
1/2 tl mustapippuria
1/2 tl kuivattua minttua
1 tl sokeria
ripaus jauhettua kanelia
Mainos

Valkokastike

30 g voita
3/4 dl vehnäjauhoja
5 dl maitoa
3/4 tl suolaa
1/4 tl mustapippuria
1/4 tl muskottipähkinää
2 kpl kananmunaa

Valmistusohje

Moussaka aloitetaan esivalmistelulla:  Viipaloi munakoisot ja perunat sekä paista jauheliha. Valkokastikkeen voi tehdä munan lisäämistä vaille valmiiksi.

1. Leikkaa munakoisot noin puolen cm:n paksuisiksi viipaleiksi. Kuori perunat. Leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi.

2. Kuori sipulit ja kuullota sipuleita öljyssä pari minuuttia, lisää etukäteen paistettu jauheliha. Lisää paseerattu tomaatti, lihaliemikuutio ja mausteet. Anna kiehua hiljalleen noin 20 minuuttia.

3. Tee valkokastike. Sulata voi kattilassa, lisää jauhot ja sekoita. Kaada maito kahdessa erässä hyvin sekoittaen. Keitä muutama minuutti. Mausta kastike. Siirrä kattila levyltä. Tämänkin voi tehdä etukäteen rasiaan valmiiksi.

4. Kasaa moussaka. Lado voideltuun uunivuokaan kerroksittain jauhelihakastiketta, munakoiso- ja perunaviipaleita.

5. Sekoita valkokastikkeeseen kananmunat. Kaada kastike vuoan pinnalle.

6. Kypsennä moussaka 175 asteessa uunin keskitasolla noin 45–50 minuuttia, peitä tarvittaessa leivinpaperilla ettei pinta tummu liikaa. Anna vetäytyä 10 minuuttia ennen tarjoilua.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 11/18.

Lisää muhevia munakoisoruokia:

munakoisovuoka

Munakoisovuoka

Kasvismoussaka

Kasvismoussaka

munakoisokääryleet

Munakoisokääryleet

Anna.fi: Musaka

Keskustelu

Kommentoi juttua: Moussaka

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X