Reseptit
yli 60 min

Mozzarella-leipäset

Ainekset

Lisää kauppalistalle

hiivajuuritaikina:

1 tl hiivaa
2 dl vehnäjauhoja
1 dl Kylmää vettä

Taikina:

1 rkl hiivaa
noin 8 dl hiivaleipäjauhoja
0.5 tl suolaa
1 dl paremesaanijuustoraastetta
4 dl viileää vettä
juuritaikinaa

täyte:

1 dl punaista tai vihreää pestoa
200 g mozzarellajuustoa
1 rasia miniluumutomaatteja
1 dl parmesaanijuustoraastetta
tuoretta basilikaa

Valmistusohje

Mozzarellaleipäset ovat näppärää sormiruokaa. Pestolla, mozzarellalla ja kirsikkatomaateilla täytetyt leipäset sopivat salaattiaterialle tai sosekeiton kumppaniksi.

1. Valmista juuritaikina edellisenä päivänä. Hiero hiiva jauhoihin, lisää vesi ja anna taikinan levätä peiteltynä huoneenlämmössä seuraavaan päivään.

2. Valmista taikina. Hiero hiiva jauhoihin, lisää muut ainekset ja alusta taikinaa voimallisesti käsin tai koneella kymmenisen minuuttia. Jätä taikina tunniksi kohoamaan leivinliinan alle lämpimään.

3. Jaa taikina paloiksi. Vaivaa paloja hetki ja kauli ne pyöreiksi tai soikeiksi leipäsiksi. Sivele päälle punaista tai vihreää pestoa. Lado leipästen pinnalle mozzarellaviipaleita ja miniluumutomaatin puolikkaita. Anna kohota noin 20 minuuttia liinan alla. Ripota pinnalle parmesaanijuustoa ja paista 250-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Koristele tuoreen basilikan lehdillä.

Keskustelu

Kommentoi juttua: Mozzarella-leipäset

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X