Reseptit
alle 30 min
4

Himahella

Mozzarella-sardelli-crostini

Crostinit eli pienet leipäset ovat osa italialaista antipastia. Tähän antipastileipään törmäsin Italian Friulissa. Mikäli sardelleja ei ole saatavilla, ne voi korvata anjoviksella.

Ainekset

Lisää kauppalistalle
1/2 patonki tai maalaisleipä
2 rkl oliiviöljyä

Päälle:

250 g Mozzarella di Bufalaa
8 sardelli- tai anjovisfileitä
raastettua (luomu)sitruunankuorta
hyvää neitsytoliiviöljyä

Valmistusohje

 

  1. Viipaloi patonki ja paahda viipaleet öljytyssä pannussa molemmin puolin. Anna jäähtyä.
  2. Pese (luomu)situuna hyvin. Viipaloi valutettu mozzarella ja asettele viipaleet patonkipalojhen päälle. Pane jokaiselle leivälle sardellifilee tai puolitettu anjovisfilee. Koristele leivät raastetulla sitruunankuorella ja lorauta lopuksi pinnalle tilkka hyvää neitsytoliiviöljyä.
  3. Tarjoa alkupalana tai sormisyötävänä. Katso myös Crostini di fegarini eli kananmaksa leipien  ja Crostini rossi eli toscanalaisten tomaattileipien ohje.

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.