
Mozzarella-sardelli-crostini
Crostinit eli pienet leipäset ovat osa italialaista antipastia. Tähän antipastileipään törmäsin Italian Friulissa. Mikäli sardelleja ei ole saatavilla, ne voi korvata anjoviksella.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Kevyt
Ainekset
- ½ patonki tai maalaisleipä
- 2 rkl oliiviöljyä
Päälle:
- 250 g Mozzarella di Bufalaa
- 8 sardelli- tai anjovisfileitä
- raastettua (luomu)sitruunankuorta
- hyvää neitsytoliiviöljyä
Valmistusohje
- Viipaloi patonki ja paahda viipaleet öljytyssä pannussa molemmin puolin. Anna jäähtyä.
- Pese (luomu)situuna hyvin. Viipaloi valutettu mozzarella ja asettele viipaleet patonkipalojhen päälle. Pane jokaiselle leivälle sardellifilee tai puolitettu anjovisfilee. Koristele leivät raastetulla sitruunankuorella ja lorauta lopuksi pinnalle tilkka hyvää neitsytoliiviöljyä.
- Tarjoa alkupalana tai sormisyötävänä. Katso myös Crostini di fegarini eli kananmaksa leipien ja Crostini rossi eli toscanalaisten tomaattileipien ohje.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Mozzarella-sardelli-crostini