Muheva uuniperuna
Uuniperuna on mitä mainioin ruoka: maukas, vaivaton ja erilaisilla täytteillä helposti sekä lähes rajattomasti muunneltava. Tässä potun täytteenä on mehevä tuorejuusto-lohitahna.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
Ainekset
Uuniperuna:
- 4 suurta Rosamunda-perunaa
Lohitäyte:
- 200 g maustamatonta tuorejuustoa
- 250 g kylmäsavulohta
- 1 tl sitruunamehua
- rouhittua mustapippuria
- (1 rkl piparjuuriraatetta)
- 1 nippu ruohosipulia
Valmistusohje
Uuniperuna tehdään näin:
1. Pese perunat ja tee niiden pintaan ristiviilto terävällä veitsellä. Kääri perunat leivinpaperiin ja folioon. Kypsennä 200 asteisessa uunissa noin tunti.
2. Sekoita tuorejuusto ja savulohi tehosekoittimessa. Lisää mausteet.
3. Ota peruna uunista, avaa kääre ja purista, jotta perunaan syntyy täytteen mentävä railo. Lisää siihen täyte.
Katso myös: Uuniperuna neljällä täytteellä
Katso myös: Miten valmistat täydellisen uuniperunan? Kemistin neuvot toimivat
Kommentoi
Kommentoi juttua: Muheva uuniperuna
Homo