Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Muheva uuniperuna

Uuniperuna on mitä mainioin ruoka: maukas, vaivaton ja erilaisilla täytteillä helposti sekä lähes rajattomasti muunneltava. Tässä potun täytteenä on mehevä tuorejuusto-lohitahna.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Uuniperuna:

  • 4 suurta Rosamunda-perunaa

Lohitäyte:

  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 250 g kylmäsavulohta
  • 1 tl sitruunamehua
  • rouhittua mustapippuria
  • (1 rkl piparjuuriraatetta)
  • 1 nippu ruohosipulia

Valmistusohje

Uuniperuna tehdään näin:

1. Pese perunat ja tee niiden pintaan ristiviilto terävällä veitsellä. Kääri perunat leivinpaperiin ja folioon. Kypsennä 200 asteisessa uunissa noin tunti.

2. Sekoita tuorejuusto ja savulohi tehosekoittimessa. Lisää mausteet.

3. Ota peruna uunista, avaa kääre ja purista, jotta perunaan syntyy täytteen mentävä railo. Lisää siihen täyte.

muheva uuniperuna
Jos kaipaat lohitäytteen makuun särmää, raasta joukkoon tujaus piparjuurta. Kuva: Norman Ojanen

Katso myös: Uuniperuna neljällä täytteellä

Katso myös: Miten valmistat täydellisen uuniperunan? Kemistin neuvot toimivat


Kommentoi

Kommentoi juttua: Muheva uuniperuna

.

Homo

Sinun täytyy kommentoidaksesi.