Reseptit
yli 60 min
4
Kiitos

Muheva uuniperuna

Uuniperuna on mitä mainioin ruoka: maukas, vaivaton ja erilaisilla täytteillä helposti sekä lähes rajattomasti muunneltava. Tässä potun täytteenä on mehevä tuorejuusto-lohitahna.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Uuniperuna:

4 suurta Rosamunda-perunaa

Lohitäyte:

200 g maustamatonta tuorejuustoa
250 g kylmäsavulohta
1 tl sitruunamehua
rouhittua mustapippuria
(1 rkl piparjuuriraatetta)
1 nippu ruohosipulia

Valmistusohje

1. Pese perunat ja tee niiden pintaan ristiviilto terävällä veitsellä. Kääri perunat leivinpaperiin ja folioon. Kypsennä 200 asteisessa uunissa noin tunti.

2. Sekoita tuorejuusto ja savulohi tehosekoittimessa. Lisää mausteet.

3. Ota peruna uunista, avaa kääre ja purista, jotta perunaan syntyy täytteen mentävä railo. Lisää siihen täyte.

muheva uuniperuna

Jos kaipaat lohitäytteen makuun särmää, raasta joukkoon tujaus piparjuurta. Kuva: Norman Ojanen

Katso myös: Miten valmistat täydellisen uuniperunan? Kemistin neuvot toimivat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Muheva uuniperuna

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X