Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Muhkea paahtoleipä

Muhkea paahtoleipä leivotaan Kotilieden lukijan ohjeella ruis-, ohra- ja hiivaleipäjauhoista.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
18  annosta

Ainekset

Muhkea paahtoleipä

  • 5 dl nestettä (puoliksi maitoa ja vettä tai vettä ja Hyla-maitojauhetta)
  • 3 dl ruisjauhoja
  • 3 dl ohrajauhoja (ja -hiutaleita)
  • 3 dl hiivaleipävehnäjauhoja
  • 3 ½ dl vehnäjauhoja
  • 50 g hiivaa
  • 2-3 rkl siirappia
  • 2 tl suolaa
  • 50 g sulatettua margariinia

Valmistusohje

Muhkea paahtoleipä leivotaan näin:

Muhkea paahtoleipä leivotaan ruis-, ohra- ja hiivaleipäjauhoista. Tällä ohjeella leivot 2 vuokaleipää. Ohje on saatu Kotilieden lukijalta, joka kertoo leivästä näin: ”Meillä tätä vuokaleipää käytetään aamiaisleipänä paahdettuna ja kun sen päällä on voita, hunajaa ja juusto, on leipä erityisesti koululaisten mieleen.”

  1. Lämmitä neste kädenlämpöiseksi. Sulata rasva ja sekoita kaikki aineet yleiskoneella 5 minuuttia. Leivo taikinasta kaksi leipää ja nosta ne kohoamaan voideltuun, pitkulaiseen vuokaan.
  2. Paista 200 asteessa noin 40 minuuttia.
  3. Nauti leipä paahdettuna juuston ja hunajan tai lemon curd -tahnan kanssa aamiaispöydässä.

Ohje: Pirkko Salmela, Joensuu

Lue myös Anna.fi: Aamiaisella maistuu brittipaahtis


Kommentoi

Kommentoi juttua: Muhkea paahtoleipä

Sinun täytyy kommentoidaksesi.