Mummin mureat mantelileivät
Mantelileivät ovat ihanan mureat ja pitsiset. Tällä reseptillä teet maukkaat mantelipikkuleivät. Voi on niiden voittamattoman mureuden antaja. Korista leivät mantelilla, mantelilastuilla tai pistaasimanteleilla.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 80 annosta
Ainekset
Mantelileivät:
- 250 g voita
- 2 dl sokeria
- 1 muna
- 3 dl vehnäjauhoja
- 1 tl vaniljasokeria
- vajaa 1 tl hirvensarvensuolaa (apteekista)
Mantelileipien koristeeksi:
- pistaasimanteleita, manteleita tai mantelilastuja
Valmistusohje
Mantelileivät mummun tapaan leivotaan näin.
- Vaahdota voi ja sokeri. Lisää muna hyvin sekoittaen. Lisää lopuksi jauhot, joihin on sekoitettu vaniljasokeri ja hirvensarvensuola.
- Nostele kahdella teelusikalla taikinanokareita pellille, jätä leviämisvaraa. Painele nokareet kakkusiksi ja aseta koristeeksi pistaasi,kuorittu manteli tai muutama mantelilastu.
- Paista 175-asteisessa uunissa noin 5 minuuttia, kunnes pinta saa vaalean värin. Anna pikkuleipien jäähtyä tasaisella alustalla. Käsittele varoen, leivät ovat hauraita.
Lue myös: Parhaat pikkuleivät x 10
Katso myös Anna.fi/Ruoka: 8 x hurmaava pikkuleipä
Kommentoi
Kommentoi juttua: Mummin mureat mantelileivät
Oi voi, etsin mantelikeksien ohjetta. Mutta nimestä huolimatta tässä ei siitä ole tietoakaan, vaikka hyviä varmasti nämäkin ovat. Jatkan etsintää.