Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Mummin mureat mantelileivät

Mantelileivät ovat ihanan mureat ja pitsiset. Tällä reseptillä teet maukkaat mantelipikkuleivät. Voi on niiden voittamattoman mureuden antaja. Korista leivät mantelilla, mantelilastuilla tai pistaasimanteleilla.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
80  annosta

Ainekset

Mantelileivät:

  • 250 g voita
  • 2 dl sokeria
  • 1 muna
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl vaniljasokeria
  • vajaa 1 tl hirvensarvensuolaa (apteekista)

Mantelileipien koristeeksi:

  • pistaasimanteleita, manteleita tai mantelilastuja

Valmistusohje

Mantelileivät mummun tapaan leivotaan näin.

  1. Vaahdota voi ja sokeri. Lisää muna hyvin sekoittaen. Lisää lopuksi jauhot, joihin on sekoitettu vaniljasokeri ja hirvensarvensuola.
  2. Nostele kahdella teelusikalla taikinanokareita pellille, jätä leviämisvaraa. Painele nokareet kakkusiksi ja aseta koristeeksi pistaasi,kuorittu manteli tai muutama mantelilastu.
  3. Paista 175-asteisessa uunissa noin 5 minuuttia, kunnes pinta saa vaalean värin. Anna pikkuleipien jäähtyä tasaisella alustalla. Käsittele varoen, leivät ovat hauraita.

Lue myös: Parhaat pikkuleivät x 10

Katso myös Anna.fi/Ruoka: 8 x hurmaava pikkuleipä


Kommentoi

Kommentoi juttua: Mummin mureat mantelileivät

Manteli?

Oi voi, etsin mantelikeksien ohjetta. Mutta nimestä huolimatta tässä ei siitä ole tietoakaan, vaikka hyviä varmasti nämäkin ovat. Jatkan etsintää.

Vastaa käyttäjälle Manteli?Peruuta vastaus

Sinun täytyy kommentoidaksesi.