Mummin mustikkakeitto
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Maidoton
- Vegaaninen
Ainekset
- ½ l mustikoita
- ½ l vettä
- 1 dl sokeria
- ripaus suolaa
suurustamiseen:
- 2 rkl perunajauhoja
- 1 ½ dl vettä
Lisäksi:
- 2 dl mustaherukoita
- ½ l mansikoita tai vadelmia
Valmistusohje
- Kiehauta mustikat vedessä rikki. Lisää sokeri ja aavistus suolaa.
- Sekoita perunajauhot kylmään veteen tasaiseksi suurukseksi.
- Nosta kattila levyltä ja kaada suurus tasaisena nauhana pohjaa myöten sekoittaen liemeen.
- Nosta kattila takaisin levylle ja kiehauta, kunnes se sakenee ja kuplii pari kertaa. Älä sekoita enää.
- Lisää peratut mustaherukat ja viipaloidut mansikat.
- Kaada mustikkakeitto kulhoon ja peitä kelmulla, ettei pinta kuorru.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Mummin mustikkakeitto