Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Raparperipaistos

Mummin raparperipaistos on ihana yhdistelmä kirpakkaa ja makeaa. Kesän satokausi alkaa, kun varhaisimmat raparperin varret puskevat maasta punertavaa purtavaa. alkukesän ensimmäiset piirakat nautitaan jäätelön ja vaniljakastikkeen kanssa. Ensimmäiset, mehevät ja ohutkuoriset raparperit voi käyttää kuorineen raparperipaistokseen.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
20  annosta

Ainekset

Raparperipaistos

  • 150 g voita tai margariinia
  • 1 dl sokeria
  • ½ dl ruoko- tai fariinisokeria
  • 3 kananmunaa
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl speltti- tai ruisjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • ½ dl vettä tai maitoa
  • 1 rkl kardemummaa

Täyte

  • 5 dl silputtua raparperia
  • 2 rkl perunajauhoja
  • 1 dl vettä
  • 1 ½ dl sokeria

Valmistusohje

Raparperipaistos valmistuu helposti näin:

1. Valmista ensin täyte. Mittaa kaikki täytteen ainekset kattilaan ja kuumenna niitä koko ajan sekoitellen kiehuvaksi. Anna jäähtyä.

2. Vaahdota rasva ja sokerit. Lisää munat yksitellen hyvin sekoittaen. Lisää keskenään sekoitetut jauhot, leivinjauhe ja kardemumma sekä neste.

3. Levitä taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Kaada keskelle jäähtynyt kiisseli ja kypsennä raparperipaistosta 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

4. Tarjoa raparperipaistos itsetehdyn vaniljakastikkeen kanssa.

mummin raparperipaistos

 Lue myös Anna.fi: Raparperi avaa kesän satokauden


Kommentoi

Kommentoi juttua: Raparperipaistos

Kokki3

Varmasti TOSI hyvää😁 Vielä pitää leipoa.

Vastaa käyttäjälle Kokki3Peruuta vastaus

Sinun täytyy kommentoidaksesi.