Raparperipaistos
Mummin raparperipaistos on ihana yhdistelmä kirpakkaa ja makeaa. Kesän satokausi alkaa, kun varhaisimmat raparperin varret puskevat maasta punertavaa purtavaa. alkukesän ensimmäiset piirakat nautitaan jäätelön ja vaniljakastikkeen kanssa. Ensimmäiset, mehevät ja ohutkuoriset raparperit voi käyttää kuorineen raparperipaistokseen.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 20 annosta
- Kasvis
Ainekset
Raparperipaistos
- 150 g voita tai margariinia
- 1 dl sokeria
- ½ dl ruoko- tai fariinisokeria
- 3 kananmunaa
- 2 dl vehnäjauhoja
- 1 dl speltti- tai ruisjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- ½ dl vettä tai maitoa
- 1 rkl kardemummaa
Täyte
- 5 dl silputtua raparperia
- 2 rkl perunajauhoja
- 1 dl vettä
- 1 ½ dl sokeria
Valmistusohje
Raparperipaistos valmistuu helposti näin:
1. Valmista ensin täyte. Mittaa kaikki täytteen ainekset kattilaan ja kuumenna niitä koko ajan sekoitellen kiehuvaksi. Anna jäähtyä.
2. Vaahdota rasva ja sokerit. Lisää munat yksitellen hyvin sekoittaen. Lisää keskenään sekoitetut jauhot, leivinjauhe ja kardemumma sekä neste.
3. Levitä taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Kaada keskelle jäähtynyt kiisseli ja kypsennä raparperipaistosta 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.
4. Tarjoa raparperipaistos itsetehdyn vaniljakastikkeen kanssa.
Lue myös Anna.fi: Raparperi avaa kesän satokauden
Kommentoi
Kommentoi juttua: Raparperipaistos
Varmasti TOSI hyvää😁 Vielä pitää leipoa.