Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Hölskytyskurkut

Hölskytyskurkut, hölskykurkut tai mummon tillikurkut – maukkaalla kesäherkulla on monta nimeä!

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Hölskytyskurkut

  • 1 kasvihuonekurkku tai 2 avomaankurkkua
  • ½ tl suolaa
  • ¼ tl sokeria
  • 2 rkl tillisilppua

Valmistusohje

Hölskytyskurkut tehdään helposti näin:

1. Leikkaa kurkut ohuiksi viipaleiksi syvälle lautaselle. Jos haluat, voit poistaa kuoren.

2. Ripota mausteet kurkkuviipaleille, aseta päälle toinen lautanen ja hölskytä, jotta mausteet sekoittuvat. Anna makujen tasaantua 10 minuuttia jääkaapissa.

Tarjoa hölskytyskurkut kesäisen ruoan kanssa.

mummon hölskykurkut
Hölskytyskurkut sopivat tarjottavaksi kaikkien kesäruokien kanssa.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Hölskytyskurkut

Täti

Mummonkurkkuihin kylläkin kuuluu myös vedellä laimennettu väkiviinaetikka.

Maaret8

Juu, väkiviinaetikkaa tarvitaan. Eihan ne muuten maistu miltään.
Neilikka

Sinun täytyy kommentoidaksesi.