Mummolan marjamehu sammuttaa janon ja tuo hyvän mielen. Käytä mehustamiseen erilaisia marjasekoituksia.
Gluteeniton
Laktoositon
Maidoton
Munaton
Vegaaninen
Ainekset
2 ½ kg
erilaisia marjoja
250 g eli 3 dl
sokeria tai vaaleaa siirappia/mehulitra
Valmistusohje
1. Täytä höyrymehustimen (Mehu-Maija) alin kattila vedellä. Nosta päälle mehunkeräysosa ja reiällinen kehikko-osa ja täytä se puhtailla marjoilla. Viinimarjoja ei tarvitse riipiä tertuistaan.
2. Tarkista, että kattilan letku on tukevasti paikoillaan ja suljinipistin kiinni.
3. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja anna sen kiehua, kunnes marjoista alkaa valua mehua. Tarkista välillä, että pohjakattilassa on vettä. Valuta letkulla kattilasta mehua kannuun ja kaada ensimmäinen kannullinen takaisin marjojen päälle.
4. Valuta vähitellen mehu mittakannulla toiseen kattilaan. Mehustusaika on noin tunti. Lisää sokeri ja kuumenna. Osan sokerista voi korvata siirapilla. Pullota ja sulje korkeilla.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Mummon marjamehu