Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Mummon marjamehu

Mummolan marjamehu sammuttaa janon ja tuo hyvän mielen. Käytä mehustamiseen erilaisia marjasekoituksia.

Ainekset

  • 2 ½ kg erilaisia marjoja
  • 250 g eli 3 dl sokeria tai vaaleaa siirappia/mehulitra

Valmistusohje

1. Täytä höyrymehustimen (Mehu-Maija) alin kattila vedellä. Nosta päälle mehunkeräysosa ja reiällinen kehikko-osa ja täytä se puhtailla marjoilla. Viinimarjoja ei tarvitse riipiä tertuistaan.

2. Tarkista, että kattilan letku on tukevasti paikoillaan ja suljinipistin kiinni.

3. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja anna sen kiehua, kunnes marjoista alkaa valua mehua. Tarkista välillä, että pohjakattilassa on vettä. Valuta letkulla kattilasta mehua kannuun ja kaada ensimmäinen kannullinen takaisin marjojen päälle.

4. Valuta vähitellen mehu mittakannulla toiseen kattilaan. Mehustusaika on noin tunti. Lisää sokeri ja kuumenna. Osan sokerista voi korvata siirapilla. Pullota ja sulje korkeilla.

Resepti on julkaistu Kotiliedessä 15/16.

Makeat mehuat ja nektarit teet myös näin:

viinimarjamehut

Viinimarjamehu

Sakea marjanektariini

Vadelmanektari

Ruoka.fi: Marjanektari pakkaseen tai pulloon


Kommentoi

Kommentoi juttua: Mummon marjamehu

Sinun täytyy kommentoidaksesi.