Reseptit
alle 30 min
4

Mummon minikurkut dippikastikkeella

Minikurkut ovat napakoita ja sopivat kätevästi kesäiseen dippailuun. Dippivihannekset ovat näyttävä ja helppo tapa syödä enemmän kasviksia. Annos sopii kesäjuhliin tai osaksi kevyttä lounasta.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Mummon minikurkut:

2 purkkia (à 200 g) minikurkkuja (Närpiön vihannes) tai avomaankurkkuja
2 rkl hienonettua tilliä
2 tl suolaa
2 tl sokeria
6 rkl valkoviinietikkaa

Lisäksi:

1 nippu retiisejä naatteineen
1 nippu varhaisporkkanoita naatteineen

Kastike:

4 dl maustamatonta turkkilaista jogurttia
2 dl piimää
1 tl dijoninsinappia
1/2 tl suolaa
1 tl sokeria tai hunajaa
2 rkl sitruunamehua
villiyrttejä esimerkiksi ketunleipää, suolaheinää ja litulaukkaa

Valmistusohje

1. Leikkaa minikurkut neljään osaan pitkittäin. Laita ne isoon lasipurkkiin mausteiden kanssa. Ravista.

2. Leikkaa retiisit ja porkkanat pitkittäin.

3. Sekoita dippikastikkeen ainekset. Lusikoi jogurttia lasikippoihin ja nosta astiaan kurkut, retiisit ja porkkanat.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 13/18.

Maista myös näitä hölskykasviksia:

mummonkurkut

Hölskytetyt mummonkurkut 

hölskykaalisalaatti

Hölskykaalisalaatti 

mummon hölskykurkut

Mummon hölskytyskurkut

Anna.fi: Kirpeä hölskytyssalaatti

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.