Mummon minikurkut ja dippikastike
Minikurkut ovat napakoita ja sopivat kätevästi kesäiseen dippailuun. Dippivihannekset ovat näyttävä ja helppo tapa syödä enemmän kasviksia. Annos sopii kesäjuhliin tai osaksi kevyttä lounasta.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Munaton
Ainekset
Mummon minikurkut
- 400 g minikurkkuja (Närpiön vihannes) tai avomaankurkkuja
- 2 rkl hienonettua tilliä
- 2 tl suolaa
- 2 tl sokeria
- 6 rkl valkoviinietikkaa
Lisäksi
- 1 nippu retiisejä naatteineen
- 1 nippu varhaisporkkanoita naatteineen
Dippikastike
- 4 dl maustamatonta turkkilaista jogurttia
- 2 dl piimää
- 1 tl dijoninsinappia
- ½ tl suolaa
- 1 tl sokeria tai hunajaa
- 2 rkl sitruunamehua
- 2 rkl ketunleipää, suolaheinää ja litulaukkaa
Kommentoi
Kommentoi juttua: Mummon minikurkut ja dippikastike