Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Mummon salaatti ja tahinikastike

Mummon salaatti päivitettynä tahinikastikkeella on maukas tarjottava. Iso lehtisalaatti on mieto, mehu­kas ja monikäyt­töinen. Lehti­salaatti sisältää paljon A­-vitamii­nia ja kaliumia. Mummon salaatti ei kaipaa rinnal­leen kuin hyvän kastikkeen.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Tahinikastike

  • 1 valkosipulinkynsi
  • 2 dl turkkilaista jogurttia
  • 4 rkl tahinia
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • ½ tl suolaa
  • ½ tl mustapippuria

Mummon salaatti

  • 1 kerä lehtisalaattia
  • 1 rkl valkoviinietikkaa
  • ¼-1 tl suolaa
  • 2 dl yrttejä (tilliä, basilikaa, persiljaa, ruohosipulia)
  • ½ dl auringonkukansiemeniä paahdettuna

Valmistusohje

Mummon salaatti ja tahinikastike valmistuvat näin:

Mummon salaatti tuunataan uuteen uskoon tahinikastikkeella.

1.  Tee ensin kastike. Kuori ja raasta 1 pieni valkosipulinkynsi. Ota 2 dl turkkilaista jogurttia ja lisää jogurtin joukkoon valkosipuli, 4 rkl tahinia, 1 rkl sitruunamehua ja 1 rkl oliiviöljyä. Mausta 1/2 tl suolalla ja 1/4 tl mustapippurilla. Sekoita hyvin ja laita kylmään maustumaan.

2. Pese 1 kerä lehtisalaattia ja kuivaa hyvin keittiöpyyhkeen välissä tai salaattilingolla.

3. Laita salaatinlehdet isoon kulhoon ja mausta 1 rkl valkoviinietikkaa ja 1/4-1 tl suolaa. Ripottele päälle hienonnettuja 2 dl yrttejä ja 1/2 dl auringonkukansiemeniä. Tarjoa  salaatti tahinikastikeen kanssa.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 10/2019.

Lue myös: Isoäidin munakastike

Lue myös Anna.fi: Kasvissalaatti ja isoäidin salaattikastike


Kommentoi

Kommentoi juttua: Mummon salaatti ja tahinikastike

Sinun täytyy kommentoidaksesi.