Reseptit
alle 30 min
4
Kiitos

Mummon salaatti ja tahinikastike

Mummon salaatti päivitettynä tahinikastikkeella on maukas tarjottava. Iso lehtisalaatti on mieto, mehu­kas ja monikäyt­töinen. Lehti­salaatti sisältää paljon A­-vitamii­nia ja kaliumia. Mummon salaatti ei kaipaa rinnal­leen kuin hyvän kastikkeen.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Tahinikastike

1 valkosipulinkynsi
2 dl turkkilaista jogurttia
4 rkl tahinia
1 rkl sitruunamehua
1 rkl oliiviöljyä
1/2 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
Mainos

Mummon salaatti

1 kerä lehtisalaattia
1 rkl valkoviinietikkaa
1/4-1 tl suolaa
2 dl yrttejä (tilliä, basilikaa, persiljaa, ruohosipulia)
1/2 dl auringonkukansiemeniä paahdettuna

Valmistusohje

1. Mummon salaatti tuunataan tahinikastikkeella. Tee ensin kastike. Kuori ja raasta 1 pieni valkosipulinkynsi. Ota 2 dl turkkilaista jogurttia ja lisää jogurtin joukkoon valkosipuli, 4 rkl tahinia, 1 rkl sitruunamehua ja 1 rkl oliiviöljyä. Mausta 1/2 tl suolalla ja 1/4 tl mustapippurilla. Sekoita hyvin ja laita kylmään maustumaan.

2. Pese 1 kerä lehtisalaattia ja kuivaa hyvin keittiöpyyhkeen välissä tai salaattilingolla.

3. Laita salaatinlehdet isoon kulhoon ja mausta 1 rkl valkoviinietikkaa ja 1/4-1 tl suolaa. Ripottele päälle hienonnettuja 2 dl yrttejä ja 1/2 dl auringonkukansiemeniä. Tarjoa mummon salaatti tahinikastikeen kanssa.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 10/2019.

Lue myös: Isoäidin munakastike

Lue myös Anna.fi: Kasvissalaatti ja isoäidin salaattikastike

Keskustelu

Kommentoi juttua: Mummon salaatti ja tahinikastike

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X