Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Muna-riisipasteijat

Muna-riisipasteijat leivotaan itse tehdystä rahka-voitaikinasta ja täytetään mehevällä juustolla, riisillä ja keitetyillä kananmunilla. Klassikkoleivonnainen vie kielen mennessään!

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
12  annosta

Ainekset

Muna-riisipasteijat, rahka-voitaikina

  • 250 g voita
  • 250 g maustamatonta maitorahkaa
  • 4 ½ dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta 

Muna-riisipasteijat, täyte

  • 4 kananmunaa
  • 1 dl keittämätöntä puuroriisiä
  • 1 sipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 2 rkl voita
  • 2 dl raastettua juustoa esim. emmentalia (tai valitsemaasi suosikkijuustoa)
  • 2 tl yrttisuolaa esim. herbamarea

Voiteluun

  • 1 kananmuna

Valmistusohje

Muna-riisipasteijat leivotaan helposti näin:

  1. Ota 250 grammaa voita pehmenemään huoneenlämpöön ajoissa. Voit ottaa sen jo edellisenä iltana pöydälle, jos leivot aamulla.
  2. Sekoita voi ja 250 grammaa rahkaa. Lisää neljä ja puoli desilitraa vehnäjauhoja sekä yksi teelusikallinen leivinjauhetta. Sekoita sileäksi taikinaksi. Älä vaivaa taikinaa, sekoita vain sen verran, että ainekset muodostavat kiinteän ja sileän taikinan. Litistä taikina ohueksi, kääri kelmuun ja nosta jääkaappiin tunniksi.
  3. Keitä neljä kananmunaa koviksi. Jäähdytä hyvin ja kuori juuri ennen lisäämistä täytteeseen.  Voit keittää munat jo edellisenä päivänä.
  4. Keitä desilitra riisiä pakkauksen ohjeen mukaan kypsäksi kasvisliemessä. Anna jäähtyä. Keitä riisi valmiiksi edellisenä iltana, niin se kerkeää jäähtymään.
  5. Hienonna yksi sipuli ja yksi valkosipulinkynsi. Kuullota ne pehmeiksi kahdessa ruokalusikallisessa voissa. Jäähdytä.
  6. Kuori munat ja murskaa ne haarukalla pieneksi sekoituskulhossa. Yhdistä muniin riisi, kuullotettu sipuliseos, kaksi desilitraa raastettua juustoa ja kaksi teelusikallista yrttisuolaa.
  7. Kauli taikina jauhotetulla leivinalustalla noin 30 x 50 cm:n kokoiseksi levyksi. Leikkaa levy taikinapyörällä 15 neliöksi. Lusikoi täyte taikinaneliön reunalle ja taita kiinni. Nipistä reunat tiukasti kiinni pasteijan alle. Käännä reunat pasteijan alle niin, että taitteet jäävät alle ja päälle jää sileää taikinaa.
  8. Nosta muna-riisipasteijat leivinpaperin päälle pellille. Leikkaa taikinaan muutama viilto tai pistele haarukalla. Voitele kananmunalla.
  9. Paista pasteijoita 200 asteessa uunin keskitasolla 15 minuuttia.

Lue myös: Pasteijat pelastavat kaiken kokoiset kekkerit – katso ihanimmat reseptit! 

Lue myös Anna.fi: Perunaiset sienipasteijat


Kommentoi

Kommentoi juttua: Muna-riisipasteijat

Sinun täytyy kommentoidaksesi.