Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Munahyydyke

Näin valmistaa munahyydykkeen keittiömestari Eero Mäkelä.

Ainekset

  • 0.5 l kananmunia ( 8 kpl)
  • noin 2 dl kesäkurpitsasosetta tai haudutettua sipulia
  • (valkosipulia)
  • tilliä, persiljaa tai ruohosipulia
  • suolaa, pippuria

Valmistusohje

Munahyydyke
  1. Paloittele kesäkurpitsa ja hauduta se kannen alla pehmeäksi. Jos tarpeen, lisää vähän vettä. Soseuta kesäkurpitsa. Mausta valkosipulilla, suolalla ja pippurilla.
  2. Sekoita kananmunat, kesäkurpitsasose tai vastaava määrä haudutettua sipulia ja hienonnettuja yrttejä. Jos haluat hyydykkeeseen vain sipulin maun, mutta et sipulisuikaleita, sekoita kananmunat ja jäähtynyt sipulisilppu monitoimikoneessa ja siivilöi seos ennen yrttien lisäämistä. Mausta suolalla ja pippurilla. Kaada seos voideltuun kohokas- tai lasivuokaan korkeintaan 5 cm:n korkeudelle.
  3. Kypsennä vesihauteessa eli astiassa, jossa on vettä, noin 140-asteisessa uunissa (kiertoilmauunissa 120 asteessa) 1-1,5 tuntia. Kokeile hyydykkeen kypsyyttä keskeltä sormella painaen.
  • Tarjoa lämpimänä tai seuraavana päivänä kylmänä eväsruoaksi tai viipaleiksi leikattuna esimerkiksi savukalan tai paistettujen sienien kanssa. Alkupalaksi voi kylmästä hyydykkeestä leikata piparkakkumuotilla kuvioita valmiiksi annoksiksi.
  • Kasvissoseen asemesta voi lisätä 1-1,5 dl nestettä, esimerkiksi vihanneslientä tai kermaa ja mausteeksi yrttisuolaa.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Munahyydyke

Sinun täytyy kommentoidaksesi.