Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Munakas

Munakas on ruokaisa aamupala, brunssitarjottava ja herkullinen lounas, joka pitää nälän loitolla pitkään. Tuoreet yrtit ja juusto antavat munakkaalle makua.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Munakas

  • 6 kpl kananmunaa
  • 2 dl maitoa, kermaa tai vettä
  • 1 ripaus suolaa ja rouhittua valkopippuria
  • 1 nokare voita

Lisäksi

  • 1 dl juustoraastetta, esim. gruyère
  • ½ dl hienonnettua yrttejä, esim. ruohosipulia, lehtipersiljaa

Valmistusohje

Munakas valmistuu näin helposti:

1. Sekoita kulhossa munat ja maito keskenään niin, että munien rakenne hieman rikkoutuu. Mausta seos suolalla ja rouhitulla valkopippurilla.

2. Voit valmistaa jokaiselle ruokailijalle oman munakkaan tai paistaa yhden isomman. Lämmitä teflon- pintainen pannu ja lisää pannulle nokare voita. Kaada neljäsosa munakasmassaa pannulle ja vedä puulastalla seosta pohjaa pitkin reunoilta keskustaan päin, kunnes munakasseos hieman hyytyy. Katkaise lämpö ja anna munakkaan hyytyä hetki kannen alla.

3. Asettele munakkaan toiselle reunalle hieman mehevää juustoraastetta ja yrttejä, ja taita kaksin kerroin lautaselle. Valmista näin jokainen munakas tai kypsennä suuremmalla pannulla hieman pidempään yksi isompi omeletti.

Vinkki: Vegaaninen kikhernemunakas on helppo, halpa ja hyvä! Tarvitset vain kaksi raaka-ainetta ja paistinpannun

Lue myös Anna.fi: Näin tehdään herkullinen aamiaismunakas

 

 


Kommentoi

Kommentoi juttua: Munakas

Sinun täytyy kommentoidaksesi.