Reseptit
alle 30 min
4

Munakas

Ainekset

Lisää kauppalistalle
6 kananmunaa
2 dl maitoa, kermaa tai vettä
ripaus suolaa ja rouhittua valkopippuria
nokare voita

Lisäksi

1 dl juustoraastetta, esim. gruyère
0.5 dl hienonnettua yrttejä, esim. ruohosipulia, lehtipersiljaa

Valmistusohje

Munakas on ruokaisa aamupala, jolla pärjää pitkälle päivään. Tuoreet yrtit ja juusto antavat munakkaalle makua.

1. Sekoita kulhossa munat ja maito keskenään niin, että munien rakenne hieman rikkoutuu. Mausta seos suolalla ja rouhitulla valkopippurilla.

2. Voit valmistaa jokaiselle ruokailijalle oman munakkaan tai paistaa yhden isomman. Lämmitä teflon- pintainen munakas- tai lettupannu ja lisää pannulle nokare voita. Kaada neljäsosa munakasmassaa pannulle ja vedä puulastalla seosta pohjaa pitkin reunoilta keskustaan päin, kunnes munakasseos hieman hyytyy. Katkaise lämpö ja anna munakkaan hyytyä hetki kannen alla.

3. Asettele munakkaan toiselle reunalle hieman mehevää juustoraastetta ja yrttejä, ja taita kaksin kerroin lautaselle. Valmista näin jokainen munakas tai kypsennä suuremmalla pannulla hieman pidempään yksi isompi munakas.

Kokeile myös muita maukkaita aamiaisreseptejä:
Paholaisen munat
Mikromunakokkeli
Uppomunaleivät
Ruoka.fi: Aamiaismunakas

Kuva: Sampo Korhonen/OM-arkisto

Keskustelu

Kommentoi juttua: Munakas

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X