Munakoiso-tomaattipiiras
Munakoison, auringossa kuivattujen tomaattien ja vuohenjuuston liitto on hyvin välimerellinen. Tämä herkullinen piirakka on parhaimmillaan haaleana.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 8 annosta
- Kasvis
Ainekset
Pohja
- 400 g valmista piirakkataikinaa
Täyte
- 2 keskikokoista munakoisoa
- sormisuolaa
- oliiviöljyä
- 200 g (puolikuivattuja) aurikokuivattuja tomaatteja
- 150 g vuohentuorejuustoa
- 2 rkl (sitruuna)pestoa
Valmistusohje
- Viipaloi munakoisot, ripottele niille hieman suolaa ja anna viipaleiden ”itkeä” 15 minuuttia. Kuivaa talouspaperilla. Pirskottele munakoisoille hieman oliiviöljyä ja grillaa niitä uunivastuksen alla tai parilalla kunnes ne saavat väriä.
- Painele piirakkataikina voidellun piirakkavuoan pohjalle, pistele ja paista pohjaa 10 minuuttia 225-asteisen uunin alatasossa.
- Sekoita keskenään juusto ja pesto. Levitä piiraspohjalle. Asettele munakoisoviipaleet ja aurinkokuivatut tomaatit limittäin piiraspohjalle. Pirskottele päälle hieman oliiviöljyä. Paista piirasta 225 asteessa alalämmöllä vielä noin 30 minuuttia.
- Piiras on parhaimmillaan haaleana.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Munakoiso-tomaattipiiras