Reseptit
yli 60 min
6
Kiitos

Munakoisocannellonit jauhelihatäytteellä

Munakoisocannellonit jauhelihatäytteellä todistaa, että munakoisosta on moneksi. Ohueksi viipaloitujen munakoisoviipaleiden sisään kääritään jauhelihaa ja tomaatista kastiketta. Ruoka toimii cannellonin tyyliin. Gluteenitonta ruokavaliota noudattava tykkää tästä ideasta!

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Munakoisocannellonit

2 munakoisoa
1/2 tl suolaa
3 rkl oliiviöljyä paistamiseen

Jauhelihakastike

1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
400 g jauhelihaa
2 rkl tomaattipyreetä
1 tl oreganoa
1 tl paprikajauhetta
1/2 tl kanelia
1 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
1/2 dl vettä
Mainos

Tomaattikastike

400 g tomaattimurskaa
1/2 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
1/4 tl sokeria
1 tl timjamia

Päälle

150 g mozzarellaa

Valmistusohje

  1. Munakoisocannellonit jauhelihatäytteellä valmistuvat helposti näin. Leikkaa kaksi munakoisoa ohuiksi viipaleiksi ja levitä leikkuulaudalle. Ripottele suolaa molemmin puolin ja anna tekeytyä noin 5 minuuttia. Kuivaa viipaleet ja paista öljytyllä pannulla molemmin puolin kullanruskeiksi. Laita sivuun odottamaan.
  2. Kuori yksi sipuli ja kaksi valkosipulinkynttä ja hienonna. Lisää 400 grammaa jauhelihaa. Paista kypsäksi. Lisää kaksi ruokalusikallista tomaattipyreetä, yksi teelusikallinen oreganoa, yksi teelusikallista paprikajauhetta, puoli teelusikallista kanelia, yksi teelusikallinen suolaa, puoli teelusikallista mustapippuria sekä puoli desilitraa vettä, anna tekeytyä pari minuuttia.
  3. Sekoita 400 grammaa tomaattimurskaa, puoli teelusikallista suolaa, puoli teelusikallista mustapippuria, 1/4 teelusikallinen sokeria ja yksi teelusikallinen timjamia. Leikkaa 150 grammaa mozzarellaa viipaleiksi.
  4. Lusikoi noin puolet tomaattimurskasta voidellun uunivuoan pohjalle.
  5. Levitä munakoisoviipaleet leikkuulaudalle ja lusikoi täytettä toiseen reunaan, rullaa tiiviisti kiinni, saumapuoli alaspäin. Lado vuokaan vieri viereen. Levitä loppu tomaattimurskasta rullien päälle ja lisää lopuksi mozzarellaviipaleet.
  6. Paista munakoisocannellonit jauhelihatäytteellä 225-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia, peitä tarvittaessa foliolla jos pinta tummuu liikaa. Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 6/2020.

Katso myös: Munakoiso muhevoittaa ruoan

Anna.fi/ruoka: Munakoiso-härkiskääryleet tomaattikastikkeessa

Keskustelu

Kommentoi juttua: Munakoisocannellonit jauhelihatäytteellä

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X