Munakoisorullat tomaattikastikkeessa
Ohje on ollut kuvataiteilija Krista Launosen näyttelykatalogissa 2004. Nyt aihe on poikinut huhtikuussa 2017 ilmestyneen Illallistarinoita-kirjan yhteistyössä ruokatoimittaja Tiina Rantasen kanssa.
Ainekset
Lisää kauppalistalle
2
isoa munakoisoa
Täyte
2 ruukkua
basilikaa
5
valkosipulinkynttä
öljyä
1/2 dl
korppujauhoja
1 dl
parmesaaniraastetta
ripaus
suolaa
ripaus
mustapippuria
200-300 g
mozzarella-juustoa
Tomaattikastike
800 g
tomaatteja (säilöttyjä tai tuoreita)
2
sipulia
4-5
valkosipulinkynttä
1
chilipaprika
1 rkl
sokeria
1 1/2 dl
valkoviiniä
ripaus
suolaa
ripaus
mustapippuria
Lisäksi
(2 dl
juustoraastetta)
Valmistusohje
- Leikkaa munakoisot pituussuunnassa puolen sentin paksuisiksi siivuiksi. Suolaa viipaleet kevyesti ja anna niiden ”itkeä” tomaattikastikkeen teon ajan.
- Kuori ja pilko sipulit. Poista chilistä siemenet ja hienonna se.
- Kuumenna öljy ja kuullota sipulisilppu. Ripottele sipuleille lusikallinen sokeria ja kuullota vielä hetki. Lisää pannulle kuutioidut tomaatit tai tomaattisäilyke, choli, valkoviini, suola ja pippuri. Anna kastikkeen hautua vähintään puoli tuntia.
- Kuivaa munakoisoviipaleet, voitele kevyesti öljyllä ja grillaa viipaleita viitisen minuuttia 250-asteisen grillivastuksen alla. Anna jäähtyä.
- Valmista yrttimaustetahna. Hienonna basilika ja kuoritut valkosipulinkynnet. Kuumenna öljy ja kuullota valkosipuli lökyssä yhdessä korppujauhon kanssa. Anna jäähtyä heti ja lisää yrit, parmesaani ja mausteet. Viipaloi mozzarella.
- Levitä yrttimaustetahnaa munakoisoviipaleille, lisää juustoviipale ja pyöritä munakoisoviipaleet rullalle.
- Pane munakoisorullat voideltuun uunivuokaan ja kaada tomaattikastike päälle. Halutessasi voit ripotella pinnalle vielä juustoraastetta.
- Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 40-40 minuuttia.
- Ruoka on parhaimmillaan hieman jäähtyneenä ja se paranee lämmitettäessä.
Keskustelu
Kommentoi juttua: Munakoisorullat tomaattikastikkeessa