Munakoisotahna

Munakoisotahna 

60+
min
10 annosta
yli 60 min
Munakoisotahnalla päällystetyt ja mustilla sekä vaaleilla seesaminsiemenillä, retiisisuikaleita, yrteillä sekä krassilla koristellut leivät sopivat kevätjuhlien noutopöytään.

Ainekset

4 munakoisoa
2 rkl öljyä
1 valkosipulinkynsi
1/2 dl turkkilaista jogurttia
1 sitruunan mehu
1 kevätsipulinvarsi
1 ruukku minttua
1 tl suolaa

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Pistele munakoisot haarukalla ja sivele pintaan öljyä. Paahda 30–40 minuuttia, kunnes pinta on mustunut ja munakoiso pehmentynyt. Anna jäähtyä. Halkaise ja lusikoi pehmeät sisukset kulhoon. Muussaa haarukalla tahnamaiseksi.

2. Sekoita raastettu valkosipulinkynsi ja jogurtti munakoison joukkoon. Sekoita munakoisotahnaan hienonnettu kevätsipuli, minttu ja mausta suolalla.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 9/18.

Kokeile myös näitä tahnoja leivän päälle:

Baba ganoush -munakoisotahna

Munakoisotahna eli baba ghanoush

Paputahna sopii leivän päälle.

Pehmeä munakoisotahna

hernehummus

Helppo hernehummus

Anna.fi: Patlican salatasi eli munakoiso-tahna

15.05.2018
Kaisa Nieminen
Pekka Holmström ja Mirva Kakko/Otavamedia