Reseptit
yli 60 min
10

Munakoisotahna

Munakoisotahnalla päällystetyt ja mustilla sekä vaaleilla seesaminsiemenillä, retiisisuikaleita, yrteillä sekä krassilla koristellut leivät sopivat kevätjuhlien noutopöytään.

Ainekset

Lisää kauppalistalle
4 munakoisoa
2 rkl öljyä
1 valkosipulinkynsi
1/2 dl turkkilaista jogurttia
1 sitruunan mehu
1 kevätsipulinvarsi
1 ruukku minttua
1 tl suolaa

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Pistele munakoisot haarukalla ja sivele pintaan öljyä. Paahda 30–40 minuuttia, kunnes pinta on mustunut ja munakoiso pehmentynyt. Anna jäähtyä. Halkaise ja lusikoi pehmeät sisukset kulhoon. Muussaa haarukalla tahnamaiseksi.

2. Sekoita raastettu valkosipulinkynsi ja jogurtti munakoison joukkoon. Sekoita munakoisotahnaan hienonnettu kevätsipuli, minttu ja mausta suolalla.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 9/18.

Kokeile myös näitä tahnoja leivän päälle:

Baba ganoush -munakoisotahna

Munakoisotahna eli baba ghanoush

Paputahna sopii leivän päälle.

Pehmeä munakoisotahna

hernehummus

Helppo hernehummus

Anna.fi: Patlican salatasi eli munakoiso-tahna

Keskustelu

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.