Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Munakoisotahna

Munakoisotahnalla päällystetyt ja mustilla sekä vaaleilla seesaminsiemenillä, retiisisuikaleita, yrteillä sekä krassilla koristellut leivät sopivat kevätjuhlien noutopöytään.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
10  annosta

Ainekset

Munakoisotahna:

  • 4 munakoisoa
  • 2 rkl öljyä
  • 1 valkosipulinkynsi
  • ½ dl turkkilaista jogurttia
  • 1 sitruunan mehu
  • 1 kevätsipulinvarsi
  • 1 ruukku minttua
  • 1 tl suolaa

Valmistusohje

Munakoisotahna valmistuu helposti näin:

1. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Pistele munakoisot haarukalla ja sivele pintaan öljyä. Paahda 30–40 minuuttia, kunnes pinta on mustunut ja munakoiso pehmentynyt. Anna jäähtyä. Halkaise ja lusikoi pehmeät sisukset kulhoon. Muussaa haarukalla tahnamaiseksi.

2. Sekoita raastettu valkosipulinkynsi ja jogurtti munakoison joukkoon. Sekoita munakoisotahnaan hienonnettu kevätsipuli, minttu ja mausta suolalla.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 9/18.

Kokeile myös näitä tahnoja leivän päälle:

Baba ganoush -munakoisotahna

Munakoisotahna eli baba ghanoush

 

hernehummus

Helppo hernehummus

Anna.fi: Patlican salatasi eli munakoiso-tahna


Kommentoi

Kommentoi juttua: Munakoisotahna

Sinun täytyy kommentoidaksesi.