Valmistusohje
1. Huuhdo ja kuivaa munakoisot. Poista kanta. Pistele munakoisot haarukalla ja paahda 200-asteisessa uunissa 15-20 minuuttia.
2. Halkaise munakoisot ja kaavi hedelmäliha kuorista siivilään. Valuta noin 15 minuuttia.
3. Mittaa munakoiso, tahini, sitruunamehu, suola ja öljy monitoimikoneeseen ja pyöräytä tahnaksi.
4. Kaada munakoisotahna tarjoiluastiaan. Tee pintaan syvennys ja kaada siihen öljyä. Korista munakoisotahna sitruunanlohkolla ja granaattiomenan siemenillä.
Kokeile myös muita Lähi-Idän herkkuja:
Marokkolainen uunilohi
Lammaslihapullat
Sitruunakakku ja jogurttikastike
Ruoka.fi: Hummus
Keskustelu
Kommentoi juttua: Munakoisotahna eli baba ghanoush