Reseptit
yli 60 min
8

Munakoisotahna eli baba ghanoush

Munakoisotahna eli baba ghanoush kuuluu meze-pöydän antimiin. Paahdetuista munakoisoista pyöräytetty tahna viimeistellään sitruunanlohkoilla ja granaattiomenan siemenillä ja tarjotaan pitaleipien kera.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Munakoisotahna eli baba ganoush:

3 munakoisoa
1 dl Tahini-seesamitahnaa
1 dl sitruunamehua
2 valkosipulinkynttä
suolaa
2 dl oliiviöljyä
granaattiomenan siemeniä

Valmistusohje

1. Huuhdo ja kuivaa munakoisot. Poista kanta. Pistele munakoisot haarukalla ja paahda 200-asteisessa uunissa 15-20 minuuttia.

2. Halkaise munakoisot ja kaavi hedelmäliha kuorista siivilään. Valuta noin 15 minuuttia.

3. Mittaa munakoiso, tahini, sitruunamehu, suola ja öljy monitoimikoneeseen ja pyöräytä tahnaksi.

4. Kaada munakoisotahna tarjoiluastiaan. Tee pintaan syvennys ja kaada siihen öljyä. Korista munakoisotahna sitruunanlohkolla ja granaattiomenan siemenillä.

Kokeile myös muita Lähi-Idän herkkuja:
Marokkolainen uunilohi
Lammaslihapullat
Sitruunakakku ja jogurttikastike
Ruoka.fi: Hummus

Kuva: Sampo Korhonen/OM-arkisto

Keskustelu

Kommentoi juttua: Munakoisotahna eli baba ghanoush

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X