Reseptit
yli 60 min
8
Kiitos

Munakoisovuoka

Munakoisovuoka on helppo lammasruoka, joka saa makua yrteistä ja mehevyyttä vuohenjuustosta.

Ainekset

Lisää kauppalistalle
2 munakoisoa
2 tl suolaa
öljyä
500 g karitsan jauhelihaa
1 sipuli
4 valkosipulinkynttä
800 g tomaattimurskaa
1 tl piparkakkumaustetta
1 rkl ruokosokeria
1 tl suolaa
1 tl rouhittua mustapippuria
2 tl kuivattua oreganoa
2 tl kuivattua timjamia
100 g pehmeää vuohenjuustoa

Valmistusohje

1. Leikkaa munakoisot viipaleiksi. Ripottele leikkuulaudalle suolaa ja lado munakoisoviipaleet laudalle. Ripottele väliin suolaa ja lado toinen kerros viipaleita, ja lisää pinnalle vielä hieman suolaa. Itketä munakoisoja viitisen minuuttia, huuhdo ja kuivaa. Paista munakoisoviipaleita öljyssä pannulla.

2. Silppua sipuli ja valkosipulinkynnet. Ruskista sipulisilppu ja jauheliha pannussa, mausta. Lisää joukkoon tomaattimurska ja vuohenjuusto.

3. Lado kerros munakoisoviipaleita öljyllä sipaistuun vuokaan. Kaada vuokaan puolet jauhelihaseoksesta ja lado loput munakoisot päälle. Peitä pinta jauhelihaseoksella.

4. Kypsennä munakoisovuokaa 150-asteisessa uunissa puolisen tuntia.

 

Lue lisää täältä:

Lammasta nokkosella

Nopea rosmariinikaritsa

Lampaanpotka

Ylikypsää lampaanpotkaa mustaherukkakastikkeella

Grillattu inkiväärilammas

Ruoka.fi: grillattu inkiväärilammas

 

Keskustelu

Kommentoi juttua: Munakoisovuoka

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X