Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Munakokkeli mikrossa

Munakokkeli mikrossa valmistuu muutamassa minuutissa. Kokeile kätevää keinoa valmistaa pieni määrä mehevää munakokkelia aamiaiseksi tai lounassalaattiin.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
1  annos

Ainekset

Munakokkeli mikrossa

  • 2 kpl kananmunaa
  • 1 1/3 dl maitoa
  • ¼ tl suolaa
  • ¼ tl mustapippuria
  • 1 rkl ruohosipulia

Valmistusohje

Munakokkeli mikrossa valmistuu helposti näin:

Munakokkeli mikrossa on nopea aamais-tai lounasherkku.

1. Riko kananmunat mikroaaltouuninkestävään kulhoon. Sekoita joukkoon maito ja mausteet.

2. Kypsennä mikromunakokkeli mikron puolikkaalla teholla yhteensä 3–5 minuuttia.

3. Sekoita ensin 1 minuutin päästä ja sitten 30 sekunnin välein. Näin munakokkelista tulee mehevää.

4. Anna munakokkelin jäähtyä hetki. Mausta mikromunakokkeli lopuksi hienonnetulla ruohosipulilla.

Vinkki! Täydellä teholla kokkeli kypsyy huomattavasti nopeammin, mutta siitä ei tule yhtä mehevää kuin puolikkaalla teholla kypsennettäessä.

Vinkki! Jos haluat täyteläisemmän munakokkelin, vaihda maito kermaan.

Tiesitkö? Mikroaaltouuniin ei saa laittaa kananmunaa kuorineen. Kun sisältö lämpiää, se laajenee ja kuori räjähtää rikki.

Lue myös: Kokoa munakokkelista kasvissalatti!

Lue myös Anna.fi: Munakokkeli kuudesta munasta


Kommentoi

Kommentoi juttua: Munakokkeli mikrossa

Nalle

Hmm… Ohjeen 1,3dl maitoa tarkoittanee 1/3dl.. Eli noin 3rkl.. ??? 😀

Liinu

Juu, niin minunkin mielestäni se on kyllä 3 rkl..

Uura Hagberg

Hei Nalle ja Liinu!
Testasin munakokkelin mikrossa tuolla ohjeessa mainitulla maitomäärällä 1 1/3 dl. Se toimi mainiosti ja munakokkelista tuli tosi mehevää. Mikrokypsennyksessä haihtuu paljon nestettä. Toki kokkelin voi tehdä pienemmälläkin maitomäärällä, jos pitää kiinteämmästä munakkaan tyyppisestä rakenteesta. Itse teen munakokkelin katilassakin reilulla nestemäärällä (4 munaa ja 1 dl nestettä), ja usein viikonloppuaamuisin vaihdan maidon kermaan, jotta munakokkelista tulee erityisen täyteläinen ja pehmeän kuohkea.

Vastaa käyttäjälle Uura HagbergPeruuta vastaus

Sinun täytyy kommentoidaksesi.