Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Munakokkeli

Munakokkeli on olennainen osa hidasta herkkuaamiaista. Kuohkea ja mehevä munakokkeli maistuu paistetun pekonin ja tomaatin kanssa taivaalliselta paahtoleivän päällä. Tee munakokkeli kermaan, niin saat siitä ihanan täyteläisen. Arkiversio onnistuu hyvin maidosta.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
3  annosta

Ainekset

Munakokkeli

  • 6 kananmunaa
  • 1 ½ dl kuohu- tai ruokakermaa
  • ½ tl suolaa
  • ¼ tl mustapipuria
  • 1 rkl ruohosipulia

Paistaminen

  • 1 rkl voita

Valmistusohje

Munakokkeli valmistuu luksusaamiaiselle helposti näin:

  1. Riko kuusi kananmunaa yksitellen kulhoon. Vatkaa munien rakenne kevyesti rikki.
  2. Lisää sekaan puolitoista desilitraa kermaa, puoli teelusikallista suolaa ja ripaus mustapippuria.
  3. Sulata ruokalusikallinen voita kattilassa. Kaada munaseos kattilaan.
  4. Sekoia munaseosta lastalla hiljalleen koko ajan. Lopeta, kun munakokkeli on koostumukseltaan löysähköä. Tämä vie 4 minuuttia.
  5. Viimeistele munakokkeli hienonnettulla ruohosipulilla.
  6. Nosta munakokkeli suoraan pöytään ja tarjoa paistetun pekonin, paistetun tomaatin ja paahtoleivän kanssa tai karjalanpiirakoiden päällä.

Vinkki: Munakokkeli onnistuu myös mikrossa

Lue myös Anna.fi: Munakokkeli kuudesta munasta


Kommentoi

Kommentoi juttua: Munakokkeli

Sinun täytyy kommentoidaksesi.