Ihannekakku
Ihannekakku on makumuisto mummolan kahvipöydästä. Nappaa tästä murean hienoisesti sitruunalla maustetun kahvikakkujen klassikon ohje.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 30 annosta
- Kasvis
Ainekset
Ihannekakku
- 1 ½ dl vettä
- 200 g voita
- 4 munaa
- 5 ½ dl sokeria
- 6 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 2 sitruunan kuorta
- 2 tl vaniljasokeria
Valmistusohje
Ihannekakku leivotaan helposti näin:
1. Kiehauta vesi ja voi. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Raasta hyvin pestyjen sitruunoiden kuori.
2. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kestäväksi vaahdoksi. Lisää kiehautettu vesi-voiseos, sitruunankuoriraaste ja jauhoseos siivilän läpi. Sekoita varovasti, mutta nopeasti.
3. Kaada kakkutaikina voideltuun ja leivitettyyn 2,5-litran rengasvuokaan.
4. Paista ihannekakku 175-asteessa noin tunnin ajan.
Lue myös: Parhaat kahvikakut
Lue myös Anna.fi: Joulun parhaat maustekakut
Kommentoi
Kommentoi juttua: Ihannekakku
Sitruunakakku
Korvasin osan (n. desin) vehnäjauhoista kaakaojauheella ja laitoin kahden appelsiinin raastetut kuoret. Sai kyllä kehuja joulun parhaana kakkuna! ?
Ei kai tosissaan 5,5dl sokeria???