Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Ihannekakku

Ihannekakku on makumuisto mummolan kahvipöydästä. Nappaa tästä murean hienoisesti sitruunalla maustetun kahvikakkujen klassikon ohje.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
30  annosta

Ainekset

Ihannekakku

  • 1 ½ dl vettä
  • 200 g voita
  • 4 munaa
  • 5 ½ dl sokeria
  • 6 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 2 sitruunan kuorta
  • 2 tl vaniljasokeria

Valmistusohje

Ihannekakku leivotaan helposti näin:

1. Kiehauta vesi ja voi. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Raasta hyvin pestyjen sitruunoiden kuori.

2. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kestäväksi vaahdoksi. Lisää kiehautettu vesi-voiseos, sitruunankuoriraaste ja jauhoseos siivilän läpi. Sekoita varovasti, mutta nopeasti.

3. Kaada kakkutaikina voideltuun ja leivitettyyn 2,5-litran rengasvuokaan.

4. Paista ihannekakku 175-asteessa noin tunnin ajan.

Lue myös: Parhaat kahvikakut

Lue myös Anna.fi: Joulun parhaat maustekakut


Kommentoi

Kommentoi juttua: Ihannekakku

Tanja

Sitruunakakku

Aikku

Korvasin osan (n. desin) vehnäjauhoista kaakaojauheella ja laitoin kahden appelsiinin raastetut kuoret. Sai kyllä kehuja joulun parhaana kakkuna! ?

Gitta

Ei kai tosissaan 5,5dl sokeria???

Vastaa käyttäjälle AikkuPeruuta vastaus

Sinun täytyy kommentoidaksesi.