Reseptit

Murosydämet

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
30 annosta

Ainekset

  • 200 g voita
  • 1 dl sokeria
  • 1 muna
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 3 tl vaniljasokeria
  • 1 dl perunajauhoja

täyte:

  • hilloa

pinnalle:

  • 2 munanvalkuaista
  • 500 g tomusokeria
  • 1 dl mansikanmakuista tomusokeria
  • sokerirakeita

Valmistusohje

Murosydämet

1. Sekoita pehmeä voi ja sokeri. Lisää muna hyvin sekoittaen. Sekoita jauhot, perunajauhot ja vaniljasokeri keskenään ja seulo seos siivilän läpi rasvaseokseen. Sekoita ja anna taikina jähmettyä kylmässä puolisen tuntia.

2. Kauli taikina levyksi ja ota sydänmuotilla kakkusia leivinpaperilla peitetylle pellille.

3. Paista 200-asteisessa uunissa viitisen minuuttia, kunnes sydämet ovat reunoiltaan kauniin ruskehtavat. Jäähdytä tasaisella alustalla.

4. Sivele joka toisen sydämen pohja hillolla ja aseta kaksi sydäntä vastakkain.

5. Vatkaa munanvalkuaiset rikki sähkövatkaimella ja lisää tomusokeri. Lisää tarvittaessa vettä. Varo, ettei joukossa ole yhtään keltuaista, joka pilaantuu helposti. Sivele sokerikuorrutus sydämille ja korista sokerirakeilla.


Kommentoi

Kommentoi juttua: Murosydämet

Sinun täytyy kommentoidaksesi.