Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Musta lakritsileipä

Musta lakritsileipä maistuu juustojen ja viinin kanssa yhdistettynä. Se sopii myös kalapöydän leipäkoriin graavikalan ja etikkaisten kalaherkkujen kaveriksi.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
10  annosta

Ainekset

  • 1 pakkaus Tuoppi Mallasmestarin saaristolaisleipä -aineksia
  • 2 dl vettä
  • 100 g lakuja
  • 1- 1 ½ dl siemensekoitusta

Valmistusohje

  1. Lämmitä neste reilusti kädenlämpöiseksi (42 astetta). Sekoita kuivahiiva jauhosekokseen. Lisää joukkoon myös paloiteltu laku ja siemenet.
  2. Lisää neste jauhoseoksen joukkoon ja sekoita, kunnes taikina on tasaista.
  3. Kaada taikina voideltuun leipävuokaan ja anna sen kohota peitettynä lämpimässä, vedottomassa paikassa 1-1 1/2 tuntia.
  4. Paista leipää 175-asteisessa uunissa 50-60 minuuttia.
  5. Kumoa hieman jäähtynyt limppu vuoasta ja anna sen jäähtyä hyvin ennen leikkaamista.

Leipä säilyy hyvin ja sen voi pakastaa.

Maista leipää Lakritsigraavatun lohen kanssa.

 

 


Kommentoi

Kommentoi juttua: Musta lakritsileipä

Sinun täytyy kommentoidaksesi.