Tiesitkö, että suklaa ja mustaherukka ovat klassisen herkullinen yhdistelmä? Sujauta nuo kaksi ihanuutta juhlien kestosuosikkiin eli juustokakkuun.
Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
18 annosta
Ainekset
SUKLAAPOHJA:
100 g
voita
100 g
tummaa suklaata rouhittuna
2
kananmunaa
1 dl
sokeria
2 dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
KOSTUTUS:
1 dl
maitoa
MUSTAHERUKKATÄYTE:
400 g
pakastemustaherukoita
1
sitruunan kuori ja mehu
1 dl
vettä
8
liivatelehteä
4 dl
vispikermaa
400 g
maustamatonta tuorejuustoa
200 g
ranskankermaa
2 ½ dl
tomusokeria
KORISTEET:
vaaleanpunaisia karamelleja
pakastekuivattuja marjoja
Valmistusohje
Mustaherukkajuustokakku leivotaan helposti näin:
1. Sulata voi. Lisää joukkoon suklaa ja sekoita, kunnes suklaa on sulanut. Jäähdytä. Vaahdota kanamunat ja sokeri. Siivilöi kuivat aineet munavaahtoon ja sekoita ainekset varovaisesti nostellen. Lisää suklaa ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Vuoraa irtopohjavuoka (24 cm) leivinpaperilla. Valuta taikina vuokaan ja paista 175-asteessa noin 20 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä. Kuumenna mustaherukoita, sitruunankuorta ja vettä, kunnes marjat hajoavat täysin. Paseeraa seos siivilän läpi. Anna jäähtyä.
2. Irrota pohja vuoasta ja pese vuoka. Vuoraa vuoan pohja sekä reunat puhtailla leivinpaperisuikaleilla. Nosta pohja takaisin vuokaan ja kostuta.
3. Liota liivatteita 5 minuuttia. Vaahdota kerma. Lisää tuorejuusto, ranskankerma, tomusokeri ja mustaherukkasose ja vatkaa ainekset sekaisin. Purista kattilaan sitruunamehu ja kiehauta. Liota liivatteet kuumaan mehuun ja lisää seos täytteen joukkoon samalla huolella sekoittaen.
4. Valuta täyte kakkupohjan päälle. Pamauta kakkua varovasti pöytää vasten, jotta pinta tasoittuu. Peitä kelmulla ja anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään. Irrota mustaherukkajuustokakku vuoasta ja koristele se.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Mustaherukkajuustokakku