Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Mustaherukkabavaroise

Ainekset

  • 5 dl pakastettuja mustaherukoita
  • 5 liivatelehteä
  • 2.5 dl sokeria
  • 1.5 dl vettä
  • 4 dl kuohu- tai vispikermaa

Valmistusohje

 

  1. Liota liivatelehdet kylmässä vedessä 5-10 minuuttia.
  2. Laita kattilaan kiehumaan vesi ja sokeri. Anna kiehua ilman kantta, niin sokeriliemi vähän sakenee.
  3. Soseuta jäiset marjat monitoimikoneessa. Lisää liivatteet kuumaan sokeriliemeen ja lisää liivateseos monitoimikoneeseen koneen käydessä.
  4. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita mustaherukkaseos joukkoon. Tarkista maku. Voit lisätä vähän mustaherukkamehua, glögiä tai mustaherukkalikööriä. Kaada seos kakkuvuokaan, jonka voit vuorata kelmulla. Pakasta.
  5. Ota jälkiruoka jääkaappiin pehmenemään muutamaa tuntia ennen tarjoamista. Kumoa bavaroise tarjolle ja koristele marjoilla.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Mustaherukkabavaroise

Sinun täytyy kommentoidaksesi.