Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Mustaherukkajäätelö

Mustaherukkajäätelö saa makeutensa seesamitahnasta valmistetusta halvasta. Raikas marjajäätelö syntyy helposti soseuttamalla, pakastin hoitaa loput.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Mustaherukkajäätelö

  • 4 dl mustaherukoita
  • 4 rkl hunajaa
  • 2 dl maustamatonta paksua jogurttia
  • 100 g pistaasihalvaa
  • ½ dl kuorittuja pistaaseja

Valmistusohje

Mustaherukkajäätelö tehdään helposti näin:

1. Soseuta tehosekoittimessa neljä desilitraa mustaherukoita, neljä ruokalusikallista hunajaa ja kaksi desilitraa maustamatonta paksua jogurttia. Murenna sekaan sata grammaa pistaasihalvaa ja lisää puoli desilitraa kuorittuja pistaaseja.

2. Vuoraa litran vetoinen pakastuksen kestävä vuoka muovikelmulla. Lusikoi marjaseos vuokaan. Nosta vuoka pakastimeen vähintään kahdeksi tunniksi. Mustaherukkajäätelö säilyy pakastimessa jopa kuukauden ajan.

3. Pehmennä mustaherukkajäätelö huoneenlämmössä sopivan lusikoitavaksi tarjoiluun.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 14/2022.

Lue myös: Jäätelö ilman konetta – viileimmät reseptit, joiden valmistukseen ei tarvita jäätelökonetta

Lue myös Anna.fi/ruoka: Jäätelö onnistuu ilman jäätelökonetta – poimi kesän 7 viileintä jäätelöohjetta


Kommentoi

Kommentoi juttua: Mustaherukkajäätelö

Sinun täytyy kommentoidaksesi.