
Mustaherukkapiirakka
Mustaherukkapiirakka leivotaan vain muutamasta raaka-aineesta. Perinteinen kermaviilitäyte on täydellinen yhdistelmä kesän kypsyttämien viinimarjojen pariksi. Ruisjauhoilla maustettu pohja on ihanan rapea.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 10 annosta
Ainekset
Mustaherukkapiirakka, pohja
- 2 dl ruisjauhoja
- 1 dl vehnäjauhoja
- ½ tl suolaa
- 100 g voita
- 2 rkl kylmää vettä
Mustaherukkapiirakka, täyte
- 200 g kermaviiliä
- 1 kananmuna
- 1 tl vaniljasokeria
- ½ dl sokeria
- 5 dl mustaherukoita
Valmistusohje
Mustaherukkapiirakka leivotaan helposti näin:
- Sekoita kaksi desilitraa ruisjauhoja, yksi desilitraa vehnäjauhoja ja puoli teelusikallista suolaa sekoituskulhossa. Lisää pehmeää voita sata grammaa kuutioituna. Nypi taikina muruksi ja lisää kaksi ruokalusikallista kylmää vettä ja painele taikina tasaiseksi.
- Painele piirakkapohjataikina pyöreän piirakkavuoan (25 cm) pohjalle ja reunoille. Nosta vuoka viilenemään jääkaappiin puoleksi tunniksi.
- Pistele pohjaan haarukalla reikiä ja esipaista 200 asteessa uunin keskitasolla 10 minuuttia.
- Sekoita 200 grammaa kermaviiliä, yksi kananmuna, yksi teelusikallinen vaniljasokeria, puoli desiä sokeria ja viisi desiä mustaherukoita. Kaada täyte esipaistetun piirakkapohjan päälle.
- Jatka paistamista 200 asteessa uunin keskitasolla 15 minuuttia. Jäädytä mustaherukkapiirakka ennen syömistä.
Lue myös: Mustaherukka maistuu puuroissa, kastikkeissa, leivonnaisissa – 9 ohjetta
Lue myös Anna.fi: Mustaherukkakakku
Kommentoi
Kommentoi juttua: Mustaherukkapiirakka