Reseptit
4
Kiitos

Mustajuuri-omenasalaatti

Ainekset

Lisää kauppalistalle
250 g mustajuuria
sitruunamehua
2 hapanta omenaa
muutama kourallinen salaattiseosta, kuten pinaattia, rucolaa
3 rkl saksanpähkinöitä

Hunaja-chilikastike

1 rkl omenaviinietikkaa
2 tl oliiviöljyä
2 tl hunajaa
ripaus mietoa chilirouhetta
ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria

Valmistusohje

 

1. Pese, kuori ja pätki mustajuuret noin 6 cm:n vinopaloiksi. Upota palat heti sitruunalla maustettuun veteen, jotta ne eivät tummu. Halkaise palat myös pituussuunnassa. Keitä mustajuuria muutama minuutti suolalla maustetussa vedessä. Valuta hyvin.

2. Huuhtele ja viipaloi omenat. Pirskota omenaviipaleiden joukkoon myös sitruunamehua. Sekoita kastikkeen ainekset. Murskaa saksanpähkinöitä hieman veitsen lappeella pienemmiksi.

3. Nostele kulhossa sekaisin salaatinlehdet, mustajuuret, omenat ja saksanpähkinät. Pirskota joukkoon kastike tai tarjoa erikseen.

Keskustelu

Kommentoi juttua: Mustajuuri-omenasalaatti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X