Mustapapukeitto
Ainekset
Lisää kauppalistalle
500 g
mustapapuja (liotetaan 8 tuntia) (aasialaisia elintarvikkeita myyvästä liikkeestä tai luontaistuotekaupasta)
1
pieni sipuli
1
vihreä paprika
2
valkosipulia
2 rkl
rypsiöljyä
nippu
tuoretta korianteria
½-1
chiliä (tai maun mukaan chilimaustetta)
½ tl
mustapippuria
1-2 tl
jeeraa
1 tl
suolaa
1-1½ l
vettä
Keskustelu
Minen sitä ymmärrä että minkä takia suomalaisissa ruokaohjeissa käsketään lisäämään mausteet keittämisen jälkeen. Minä ainakin lisään kaikki mausteet ja muut arominantajat viimeistään siinä vaiheessa kun lisään keittonesteen. Silloin kaikki maut saavat muhia yhdessä ja ruoasta tulee hyvänmakuista.
Minä puolestani en ymmärrä miksi keittoresepteissä lähes poikkeuksetta kehotetaan ensin kuullottamaan kasviksia ja lähes kaikissa on sipulia.
Kommentoi juttua: Mustapapukeitto