Reseptit
yli 60 min
6
Kiitos

Mustapapukeitto

Ainekset

Lisää kauppalistalle
500 g mustapapuja (liotetaan 8 tuntia) (aasialaisia elintarvikkeita myyvästä liikkeestä tai luontaistuotekaupasta)
1 pieni sipuli
1 vihreä paprika
2 valkosipulia
2 rkl rypsiöljyä
nippu tuoretta korianteria
½-1 chiliä (tai maun mukaan chilimaustetta)
½ tl mustapippuria
1-2 tl jeeraa
1 tl suolaa
1-1½ l vettä

Valmistusohje

  • valmistusaika noin 1 tunti, lisäksi papujen liotus 8 tuntia
  1. Liota mustapapuja yön yli vedessä. Valuta ja huuhtele pavut ennen käyttöä.
  2. Pilko sipulit ja paprika padassa ja kuullota rypsiöljyssä pehmeiksi. Varo, ettei valkosipuli pala.
  3. Lisää pavut ja kaada päälle vettä niin paljon, että juuri peittyvät. Keitä pavut kypsäksi, vähintään 40 minuuttia.
  4. Mausta keitto korianterilla, chilillä, jeeralla, suolalla ja pippurilla.
  5. Soseuta keitto. Lisää tarvittaessa vettä, mutta jätä keitto aika paksuksi.
  • VINKKI. Paksu keitto sopii kastikkeeksi riisin päälle.

Keskustelu

Minen sitä ymmärrä että minkä takia suomalaisissa ruokaohjeissa käsketään lisäämään mausteet keittämisen jälkeen. Minä ainakin lisään kaikki mausteet ja muut arominantajat viimeistään siinä vaiheessa kun lisään keittonesteen. Silloin kaikki maut saavat muhia yhdessä ja ruoasta tulee hyvänmakuista.

Minä puolestani en ymmärrä miksi keittoresepteissä lähes poikkeuksetta kehotetaan ensin kuullottamaan kasviksia ja lähes kaikissa on sipulia.

Kommentoi juttua: Mustapapukeitto

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X