Reseptit

Mustapapukeitto

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

  • 500 g mustapapuja (liotetaan 8 tuntia) (aasialaisia elintarvikkeita myyvästä liikkeestä tai luontaistuotekaupasta)
  • 1 pieni sipuli
  • 1 vihreä paprika
  • 2 valkosipulia
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • nippu tuoretta korianteria
  • ½-1 chiliä (tai maun mukaan chilimaustetta)
  • ½ tl mustapippuria
  • 1-2 tl jeeraa
  • 1 tl suolaa
  • 1-1½ l vettä

Valmistusohje

Mustapapukeitto
  • valmistusaika noin 1 tunti, lisäksi papujen liotus 8 tuntia
  1. Liota mustapapuja yön yli vedessä. Valuta ja huuhtele pavut ennen käyttöä.
  2. Pilko sipulit ja paprika padassa ja kuullota rypsiöljyssä pehmeiksi. Varo, ettei valkosipuli pala.
  3. Lisää pavut ja kaada päälle vettä niin paljon, että juuri peittyvät. Keitä pavut kypsäksi, vähintään 40 minuuttia.
  4. Mausta keitto korianterilla, chilillä, jeeralla, suolalla ja pippurilla.
  5. Soseuta keitto. Lisää tarvittaessa vettä, mutta jätä keitto aika paksuksi.
  • VINKKI. Paksu keitto sopii kastikkeeksi riisin päälle.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Mustapapukeitto

Outi

Minen sitä ymmärrä että minkä takia suomalaisissa ruokaohjeissa käsketään lisäämään mausteet keittämisen jälkeen. Minä ainakin lisään kaikki mausteet ja muut arominantajat viimeistään siinä vaiheessa kun lisään keittonesteen. Silloin kaikki maut saavat muhia yhdessä ja ruoasta tulee hyvänmakuista.

Aini

Minä puolestani en ymmärrä miksi keittoresepteissä lähes poikkeuksetta kehotetaan ensin kuullottamaan kasviksia ja lähes kaikissa on sipulia.

Vastaa käyttäjälle OutiPeruuta vastaus

Sinun täytyy kommentoidaksesi.