Reseptit
alle 30 min
4

Mustatorvisienirisotto speltistä

Kaksi kärpästä yhdellä iskulla! Samalla kun olet sienimetsällä, kerää mausteeksi villiyrttejä. Spel­tistä tehty risotto maustetaan sian­kärsämöllä.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Speltitto eli mustatorvisienirisotto speltistä

1 keltasipuli
1 rkl voita
2 dl suomalaisia spelttiryynejä
2 rkl omenaviinietikkaa
4 dl kasvislientä tai vettä
noin 80 g vahvaa juustoa (esim. Viinitarhurin juustoa)
1 dl tuoretta siankärsämöä hienonnettuna
1 dl kuivattuja ja liotettuja mustatorvisieniä
1 tl suolaa

Valmistusohje

1. Kuori ja hienonna sipuli.

2. Kuullota sipuli voissa, lisää spelttiryynit ja paahda kevyesti. Lisää etikka ja anna sen haihtua kokonaan. Lisää kasvisliemi tai vesi ja keitä hiljalleen kannen alla, kunnes 3⁄4 liemestä on imeytynyt ryyneihin.

3. Lisää loppuvaiheessa liotetut sienet.

4. Speltin pitää olla pehmeää mutta ei ylikypsää. Lisää juustoa vähän kerrallaan raasteena. Lisää lopuksi siankärsämö. Ohenna vesitilkalla, jos speltitto on liian paksua.

5. Mausta suolalla ja tarjoa heti.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 18/18.

Lisää syksyisiä sienirisottoja:

kuituisampi sienirisotto

Kuituisempi sienirisotto

sienirisotto

Mehevä sienirisotto

suppilovahverorisotto

Suppisrisotto

Anna.fiSienirisotto ja villiyrttejä

Avainsanat

Avainsanat: Sesongit ja teemat: Ruokavalio: Ateriatyyppi: Raaka-aineet:

Keskustelu

Kommentoi juttua: Mustatorvisienirisotto speltistä

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X