Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Mustavahakas-bruschetat

Rapeat mustava­hakasta sisältävät bruschettaleivät ovat maittava lou­nas tai iltapala. Tuoreet puolukat tuovat kirpeyttä kermaiselle täyt­teelle

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Mustavahakas-bruschetat

  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl voita
  • 1 dl kuivattuja ja liotettuja mustavahakkaita
  • 1 dl kermaa
  • 1 tl suolaa
  • 4 viipaletta vaaleaa maalaisleipää
  • ½ dl tuoreita puolukoita
  • timjamia

Valmistusohje

1. Kuullota pieniksi paloiksi leikattu valkosipuli voissa ja lisää sienet. Jatka kuullottamista ja lisää kerma. Anna hautua pienellä lämmöllä, kunnes kastike sakeutuu. Mausta suolalla.

2. Paahda leivät 220 asteessa uunissa, kunnes leivät ovat hyvin rapeita.

3. Laita kastiketta paahdettujen leipien päälle ja koristele tuoreilla puolukoilla ja timjamilla. Tarjoa heti.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 18/18.

Sienet maistuvat leivän päällä:

sienileipä

Sienileipä

kikhernekeksit-sienisalaatilla

Kikhernekeksit sienisalaatilla

kantarellipesto-bruschettat

Kantarellipesto-bruchetta

Anna.fiLämmin sienileipä


Kommentoi

Kommentoi juttua: Mustavahakas-bruschetat

Sinun täytyy kommentoidaksesi.