Reseptit

Mustikka-Aleksanterit

Ainekset

  • 1 ½ dl sokeria
  • 4 ½-5 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 200 g voita tai margariinia
  • 1 muna

täyte:

  • 2 dl mustikka- tai vadelmahilloa

kuorrutus:

  • 4 dl tomusokeria
  • 3 rkl vettä
  • mustikka- tai vadelmamehua värjäämiseen

koristeluun:

  • 1/3 putkiloa valmista sokerikuorrutusta
  • koivun tai mustikanlehtiä

Valmistusohje

Mustikka-Aleksanterit

  1. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita ne pehmeän rasvan kanssa taikinaksi. Sekoita mukaan muna. Levitä taikina 25 x 30 cm kokoiseksi levyksi leivinpaperoidulle uunipellille ja paista 175-asteisessa uunissa 15 minuuttia.
  2. Leikkaa lämmin taikinalevy kahtia ja levitä toiselle puolelle hillo. Nosta toinen levy hillon päälle ja leikkaa torttu välittömästi paloiksi.
  3. Valmista sokerikuorrutus sekoittamalla vesi ja tomusokeri. Värjää kuorrutus karamellivärillä tai sileällä mustikkahillolla. Levitä kuorrutus tasaisesti leivonnaisten päälle.
  4. Sipaise kuivuneen kuorrutuksen pintaan täplä mustikkahillolla ja ympäröi kuvio valkoisella sokerikuorrutuksella. Koristele koivunsilmuilla tai mustikanlehdillä.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Mustikka-Aleksanterit

Sinun täytyy kommentoidaksesi.