
Mustikka-Aleksanterit
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 0 annosta
- Kasvis
Ainekset
- 1 ½ dl sokeria
- 4 ½-5 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 200 g voita tai margariinia
- 1 muna
täyte:
- 2 dl mustikka- tai vadelmahilloa
kuorrutus:
- 4 dl tomusokeria
- 3 rkl vettä
- mustikka- tai vadelmamehua värjäämiseen
koristeluun:
- 1/3 putkiloa valmista sokerikuorrutusta
- koivun tai mustikanlehtiä
Valmistusohje
- Yhdistä kuivat aineet ja sekoita ne pehmeän rasvan kanssa taikinaksi. Sekoita mukaan muna. Levitä taikina 25 x 30 cm kokoiseksi levyksi leivinpaperoidulle uunipellille ja paista 175-asteisessa uunissa 15 minuuttia.
- Leikkaa lämmin taikinalevy kahtia ja levitä toiselle puolelle hillo. Nosta toinen levy hillon päälle ja leikkaa torttu välittömästi paloiksi.
- Valmista sokerikuorrutus sekoittamalla vesi ja tomusokeri. Värjää kuorrutus karamellivärillä tai sileällä mustikkahillolla. Levitä kuorrutus tasaisesti leivonnaisten päälle.
- Sipaise kuivuneen kuorrutuksen pintaan täplä mustikkahillolla ja ympäröi kuvio valkoisella sokerikuorrutuksella. Koristele koivunsilmuilla tai mustikanlehdillä.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Mustikka-Aleksanterit