Mustikka-juustokakkujäätelö
Mustikka-juustokakkujäätelö valmistetaan helposti sekoittamalla ilman jäätelökonetta. Koukuttava kesäherkku yhdistetään mustikkasoseesta, jäätelömassasta ja keksemuruista. Vaikenta on odottaa muutama tunti, jotta jäätelö ehtii jäätyä pakastimessa.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 8 annosta
Ainekset
Mustikka-juustokakkujäätelö
- 2 dl tuoreita mustikoita
- 2 rkl sitruunamehua
- 3 dl kuohukermaa
- 300 g maustamatonta tuorejuustoa
- 1 dl maitoa
- ½ dl sokeria
- 3 digestivekeksiä
Valmistusohje
Mustikka-juustokakkujäätelö valmistetaan helposti näin
- Soseuta 2 desilitraa mustikoita ja 2 ruokalusikallista sitruunamehua sauvasekoittimella tasaiseksi. Vaahdota 3 delsiitraa kermaa. Vatkaa 200 g maustamatonta tuorejuusto, 1 desilitra maitoa ja 1/2 desilitraa sokeria kulhossa notkeaksi. Nostele joukkoon kermavaahto ja sekoita tasaiseksi.
- Kaada kermaseos vuokaan tai astiaan. Jaa päälle kasoiksi mustikkasosetta. Murskaa pinnalle 3 digestivekeksiä. Kääntele seosta lusikalla kevyesti, jotta ainekset hieman sekoittuvat.
- Peitä astia kelmulla ja nosta mustikka-juustokakkujäätelö pakkaseen vähintään 4 tunniksi tai yön yli.
Ohje on julkaistu Kotiliedessä 15/2020.
Lue myös: Helppo mustikkapiirakkajäätelö
Lue myös Anna.fi: Helppo mustikkajäätelö
Kommentoi
Kommentoi juttua: Mustikka-juustokakkujäätelö