mustikka-kaurapaistos Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Mustikka-kaurapaistos

Mustikka-kaurapaistos on marjaa-ajan makea herkku ja oiva vaihtoehto perinteiselle piirakalle. Paistoksen voi tehdä myös pakastemarjoista. Lisää tällöin marjojen sekaan hieman perunajauhoja. Tarjoa jälkiruokana vaniljakastikkeen tai -jäätelön kanssa.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4 annosta

Ainekset

Mustikka-kaurapaistos

  • 400 g mustikoita (tuoreita tai pakaste)
  • (1 rkl perunajauhoja)
  • 125 g voita tai margariinia
  • 4 dl kaurahiutaleita
  • ¾ dl fariinisokeria
  • ½ tl kardemummaa
  • ½ tk suolaa

Valmistusohje

Mustikka-kaurapaistos tehdään helposti näin:

  1. Levitä 400 grammaa mustikoita uunjvuoan pohjalle. Jos käytät pakastemarjoja, sekoita joukkoon ruokalusikallinen perunajauhoja. 
  2. Sulata 125 grammaa voita kattilassa, lisää neljä desilitraa kaurahiutaleita ja 3/4 desilitraa fariinisokeria. Mausta puolikkaalla teelusikallisella kardemummaa ja puolikkaalla teelusikallisella suolaa. Levitä seos mustikoiden päälle. 
  3. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 25 minuuttia. Tarjoa mustikka-kaurapaistos vaniljajäätelön tai -kastikkeen kanssa.

Lue myös: Kaura-omenapaistos on rakastettu jälkkäriklassikko – paistosta on helppo muunnella luumuilla ja raparperilla

Lue myös Anna.fi: Suut makeaksi mustikalla – tästä parhaat mustikkajälkkärit

 


Kommentoi

Kommentoi juttua: Mustikka-kaurapaistos

Sinun täytyy kommentoidaksesi.