
Mustikka-kaurapaistos
Mustikka-kaurapaistos on marjaa-ajan makea herkku ja oiva vaihtoehto perinteiselle piirakalle. Paistoksen voi tehdä myös pakastemarjoista. Lisää tällöin marjojen sekaan hieman perunajauhoja. Tarjoa jälkiruokana vaniljakastikkeen tai -jäätelön kanssa.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Kasvis
- Munaton
Ainekset
Mustikka-kaurapaistos
- 400 g mustikoita (tuoreita tai pakaste)
- (1 rkl perunajauhoja)
- 125 g voita tai margariinia
- 4 dl kaurahiutaleita
- ¾ dl fariinisokeria
- ½ tl kardemummaa
- ½ tk suolaa
Valmistusohje
Mustikka-kaurapaistos tehdään helposti näin:
- Levitä 400 grammaa mustikoita uunjvuoan pohjalle. Jos käytät pakastemarjoja, sekoita joukkoon ruokalusikallinen perunajauhoja.
- Sulata 125 grammaa voita kattilassa, lisää neljä desilitraa kaurahiutaleita ja 3/4 desilitraa fariinisokeria. Mausta puolikkaalla teelusikallisella kardemummaa ja puolikkaalla teelusikallisella suolaa. Levitä seos mustikoiden päälle.
- Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 25 minuuttia. Tarjoa mustikka-kaurapaistos vaniljajäätelön tai -kastikkeen kanssa.
Lue myös Anna.fi: Suut makeaksi mustikalla – tästä parhaat mustikkajälkkärit
Kommentoi
Kommentoi juttua: Mustikka-kaurapaistos