Pakkaseen valmistetulla mustikka-kookosjäätelöllä hellit ja viilennät tehokkaasti mieltä ja kehoa. Tämän jäätelön voi valmistaa myös ilman jäätelökonetta, mutta silloin sen valmistamiseen ja pakastamiseen kannattaa varata hieman enemmän aikaa.
Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
8 annosta
Gluteeniton
Kasvis
Ainekset
Mustikka-kookosjäätelö
3 dl
mustikoita
2 dl
kookoskermaa
2 dl
täysmaitoa
1 dl
glukoosisiirappia
4
kananmunankeltuaista
1 dl
sokeria
Valmistusohje
Mustikka-kookosjäätelö valmistuu näin helposti:
1. Soseuta mustikat. Kiehauta kookoskerma, maito ja glukoosisiirappi. Vaahdota keltuaiset ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Valuta keltuaisvaahtoon kuuma kookoskerma-maitoseos hitaasti samalla koko ajan sekoittaen.
2. Anna jäätelömassan jäähtyä kylmäksi jääkaapissa. Nosta jäätelömassa jäätelökoneeseen ja valuta koneen käydessä mustikkasosetta joukkoon. Anna koneen käydä noin 40 minuuttia. Valuta seos jäätelömuotteihin. Anna pakastua noin tunti ennen kuin lisäät jäätelötikut. Jatka pakastamista vielä vähintään 3 tuntia tai yön yli.
3. Voit valmistaa jäätelön hyvin myös ilman jäätelökonetta. Kaada seos matalaan, laakeaan vuokaan ja nosta pakkaseen jäätymään. Kun seos on reunoilta pakastunut, sekoita kunnolla. Toista tämä useita kertoja, kunnes seos on tasaisesti jäätynyt. Laita mustikka-kookosjäätelö pakastimeen ja anna sen jäätyä vähintään 5 tuntia.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Mustikka-kookosjäätelö