Reseptit
yli 60 min
8
Kiitos

Mustikka-kookosjäätelö

Pakkaseen valmistetulla mustikka-kookosjäätelöllä hellit ja viilennät tehokkaasti mieltä ja kehoa. Tämän jäätelön voi valmistaa myös ilman jäätelökonetta, mutta silloin sen valmistamiseen ja pakastamiseen kannattaa varata hieman enemmän aikaa.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Mustikka-kookosjäätelö

3 dl mustikoita
2 dl kookoskermaa
2 dl täysmaitoa
1 dl glukoosisiirappia
4 kananmunankeltuaista
1 dl sokeria
Mainos

Valmistusohje

1. Soseuta mustikat. Kiehauta kookoskerma, maito ja glukoosisiirappi. Vaahdota keltuaiset ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Valuta keltuaisvaahtoon kuuma kookoskerma-maitoseos hitaasti samalla koko ajan sekoittaen.

2. Anna jäätelömassan jäähtyä kylmäksi jääkaapissa. Nosta jäätelömassa jäätelökoneeseen ja valuta koneen käydessä mustikkasosetta joukkoon. Anna koneen käydä noin 40 minuuttia. Valuta seos jäätelömuotteihin. Anna pakastua noin tunti ennen kuin lisäät jäätelötikut. Jatka pakastamista vielä vähintään 3 tuntia tai yön yli.

3. Voit valmistaa jäätelön hyvin myös ilman jäätelökonetta. Kaada seos matalaan, laakeaan vuokaan ja nosta pakkaseen jäätymään. Kun seos on reunoilta pakastunut, sekoita kunnolla. Toista tämä useita kertoja, kunnes seos on tasaisesti jäätynyt. Pakasta vähintään 5 tuntia.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 14/18.

Jäätelö kuuluu kesäpäivään:

mustikkapiirakkajäätelo

Helppo mustikkapiirakkajäätelö

Pikajaatelo

Pensasmustikka-sitruunapikajäätelö

karviaisjäätelö

Karviaisjäätelö

Anna.fi: Yhden kulhon mustikkajätskipuikot

Keskustelu

Kommentoi juttua: Mustikka-kookosjäätelö

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X