Mustikka-limoncellosemifreddo
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 8 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
Ainekset
- 3 kananmunaa
- 2 keltuaista
- 2 dl sokeria
- 5 dl kuohukermaa
- 3 dl mustikoita
- 1 sitruunan raastettu kuori
- 2 rkl Limoncello-sitruunalikööriä
Valmistusohje
1. Nosta kananmunat, keltuaiset ja sokeri pyöreäpohjaiseen teräskulhoon. Aseta kulho miedolla lämmöllä olevan vesihaudekattilan päälle niin, ettei kulhon pohja kosketa veteen. Vaahdota aineksia vesihauteen päällä 10–15 minuuttia tai kunnes seos saostuu. Nosta jäähtymään.
2. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi. Soseuta mustikat ja painele siivilän läpi tasaiseksi soseeksi. Sekoita mustikkasoseeseen sitruunankuori ja -likööri. Lisää mustikkaseos munavaahtoon. Sekoita lopuksi kermavaahto kevyesti nostellen munavaahdon joukkoon.
3. Pakasta seosta mielellään yön yli. Nosta noin puolituntia ennen tarjoamista huoneenlämpöön.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Mustikka-limoncellosemifreddo
Joulun suosikkijälkkäri jo monta vuotta. Helppo tehdä valmiiksi pakkaseen.