Mustikka-portviinikastike
Portviinikastike saa hienostuneen aromin mustikoista. Tarjoa mustikka-portviinikastike esimerkiksi itsenäisyyspäivän aterialla poronpaistin kanssa.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 8 annosta
- Gluteeniton
Ainekset
Mustikka-portviinikastike:
- 2 salottisipulia
- 2 rkl voita
- 1 dl portviiniä
- 4 dl riistan paistolientä tai vahvaa riista- tai lihalientä
- 1 dl mustikoita
- 2 rkl maissitärkkelystä
- 0.5 dl portviiniä
- ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria
- 2 rkl voita
Valmistusohje
1. Kuori ja hienonna salottisipulit. Kuullota niitä voissa 5 minuuttia. Kaada joukkoon viini, vahva riista- tai lihaliemi ja mustikat. Keitä miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia.
2. Sekoita maissitärkkelys viinitilkkaan. Kaada viini-jauhoseos kiehuvaan nesteeseen koko ajan sekoittaen ja keitä miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia. Mausta kastike suolalla ja rouhitulla mustapippurilla.
3. Siivilöi kastike ja lisää voi. Sekoita sauvasekoittimella kuohkeaksi kastikkeeksi.
Tarjoa kastike esimerkiksi poronpaistin kanssa.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Mustikka-portviinikastike