Mustikkaboston

Mustikkaboston 

60+
min
15 annosta
yli 60 min
Mustikkaboston on mehevä kesäpulla, jossa on maukas marjatäyte.

Ainekset

3 dl maitoa
1 kananmuna
1 tl suolaa
0,5 dl sokeria
0,5 dl kanelisokeria
2 tl kardemummaa
1 pussi kuivahiivaa
½ kg (n. 7 ½ dl) vehnäjauhoja
100 g voita tai margariinia

Täyte

200 g vaniljanmakuista tuorejuustoa
5 dl mustikoita (osa vadelmia)

Pinnalle

3 dl tomusokeria
1 rkl vettä

Valmistusohje

1. Ota kaikki ainekset huoneenlämpöön puoli tuntia ennen leipomista.

2. Sekoita kuivahiiva jauhoihin. Kuumenna maito kädenlämpöä hieman kuumemmaksi. Lisää maitoon huoneenlämpöinen kananmuna, sokerit ja mausteet.

3. Vatkaa puolet jauhoseoksesta taikinaan, ota vispilä taikinasta ja lisää loput jauhot vähitellen taikinaan koko ajan käsillä alusten. Lisää lopuksi huoneenlämpöinen rasva. Alusta, kunnes taikina irtoaa käsistä ja kulhon reunoista, lisää tarpeen mukaan jauhoja.

4. Anna taikinan nousta liinalla peitettynä vedottomassa paikassa noin 20 minuuttia.

5 . Vaivaa taikinasta ilmakuplat leivinpöydällä ja kauli taikina suorakaiteenmuotoiseksi levyksi. Levitä huoneenlämpöinen tuorejuusto taikinalevylle. Ripottele pinnalle mustikat. Kääri taikinalevy rullalle ja leikkaa paloiksi.

6. Lado palat paperivuokiin tai voideltuun, irtopohjaiseen kakkuvuokaan ja tee marjaisa bostonkakku. Kohota pullia noin 15 minuuttia. Paista pikkupullia 10 minuuttia ja bostonkakkua noin 30 minuuttia.

7. Korista mustikkaboston jäähtyneenä sokerivesikuorrutuksella.

Kokeile myös muita meheviä mustikkaleivonnaisia:
Mustikkakukko
Mustikkamuffinit
Mustikkapiirakka
Ruoka.fi: Mustikkakakku

Tunnisteet

Sesongit ja teemat:
Ruokavalio:
Ateriatyyppi:
22.07.2015
Kotiliesi Toimitus
Riikka Hurri / OM-arkisto