Reseptit
yli 60 min
10
Kiitos

Mustikkainen bostonkakku

Ainekset

Lisää kauppalistalle
100 g margariinia
2.5 dl maitoa
30 g hiivaa
1 kananmuna
1 dl sokeria
0.5 tl suolaa
0.5 rkl kardemummaa
8 dl vehnäjauhoja

täyte:

2 dl mustikkahilloa, kuningatarhilloa tai muuta hilloa
1 rkl perunajauhoja

päälle:

raesokeria

Valmistusohje

1. Sulata margariini. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Kaada maito kulhoon ja murenna joukkoon hiiva.

2. Riko kananmuna lasiin ja vatkaa sen rakenne rikki haarukalla. Jätä lasiin tilkka kananmunaa bostonkakun voiteluun. Lisää loppu kananmuna, sokeri, suola ja kardemumma kulhoon maidon joukkoon. Sekoita lientä kädellä tai kauhalla.

3. Lisää seokseen puolet vehnäjauhoista ja alusta taikina kimmoisaksi. Lisää jauhoja vähin erin ja sen jälkeen margariini. Anna taikinan kohota leivinliinan alla kaksinkertaiseksi.

4. Painele taikinasta suuret ilmakuplat pois. Ota pala taikinaa ja kauli siitä levy vuoan (ø 22 cm) pohjalle.

5. Kauli loppu taikina levyksi. Sekoita hilloon perunajauho ja levitä täyte taikinalevylle.

6. Rullaa levy pitkäksi tangoksi. Leikkaa taikinatanko reiluiksi paloiksi ja nosta ne kakkuvuokaan.

7. Kohota leivonnaisia 20 minuuttia, voitele kananmunalla ja paista 200 asteessa uunin alaosassa noin puoli tuntia.

Avainsanat

Ateriatyypit:

Keskustelu

Kommentoi juttua: Mustikkainen bostonkakku

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X