Mustikkainen nakukakku
Mustikkaiseen nakukakkuun on tehty gluteeniton kakkupohja ja kerma on laktoositonta. Voit korvata kakkupohjan tavallisella sokerikakkupohjalla.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 10 annosta
- Gluteeniton
- Laktoositon
Ainekset
Pohja
- 6 kananmunaa
- 3 dl sokeria
- 3 dl perunajauhoja
- 3 dl gluteenitonta jauhoseosta tai kookos/mantelijauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
Kostutus
- 1 ½ dl omenamehua
Täyte
- 4 dl sokeroitua mustikkasurvosta
- 4 dl kuohukermaa (laktoositon)
- 3 rkl rasberry tai lemon curdia
Koristeeksi
- 1 rasia pensasmustikoita
- 1 rasia karhunvadelmia
- syötäviä (kuivattuja) kukkia
Valmistusohje
- Mittaa kaikkia aineksia kakkupohjaan desimäärällisesti saman verran. Voitele ja jauhota ns. kuuden munan kakkuvuoka tai 24 sentin irtopohjavuoka. Mikäli teet gluteenittoman pohjan, käytä pähkinärouhetta tai kookoshiutaleita vuoan jauhottamiseen.
- Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
- Sekoita kuivat ainekset keskenään ja lisää siivilän läpi varovasti nostellen muna-sokerivaahdon joukkoon.
- Kaada taikina kakkuvuokaan ja paista 175-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Kokeile kypsyyttä hammastikulla. Mikäli taikina ei tartu tikkuun, kakku on kypsä. Kumoa pohja ja anna jäähtyä.
- Vaahdota kerma ja mausta se voitahnalla.
- Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan ja kostuta pohja. Levitä mustikkasurvosta pohjalle ja sen päälle kermavaahtoa. Toista sama seuraavassa kerroksessa.
- Koristele kakku tuoreilla marjoilla ja syötävillä kukilla.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Mustikkainen nakukakku