Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Mustikkainen nakukakku

Mustikkaiseen nakukakkuun on tehty gluteeniton kakkupohja ja kerma on laktoositonta. Voit korvata kakkupohjan tavallisella sokerikakkupohjalla.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
10  annosta

Ainekset

Pohja

  • 6 kananmunaa
  • 3 dl sokeria
  • 3 dl perunajauhoja
  • 3 dl gluteenitonta jauhoseosta tai kookos/mantelijauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta

Kostutus

  • 1 ½ dl omenamehua

Täyte

  • 4 dl sokeroitua mustikkasurvosta
  • 4 dl kuohukermaa (laktoositon)
  • 3 rkl rasberry tai lemon curdia

Koristeeksi

  • 1 rasia pensasmustikoita
  • 1 rasia karhunvadelmia
  • syötäviä (kuivattuja) kukkia

Valmistusohje

  1. Mittaa kaikkia aineksia kakkupohjaan desimäärällisesti saman verran. Voitele ja jauhota ns. kuuden munan kakkuvuoka tai 24 sentin irtopohjavuoka. Mikäli teet gluteenittoman pohjan, käytä pähkinärouhetta tai kookoshiutaleita vuoan jauhottamiseen.
  2. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
  3. Sekoita kuivat ainekset keskenään ja lisää siivilän läpi varovasti nostellen muna-sokerivaahdon joukkoon.
  4. Kaada taikina kakkuvuokaan ja paista 175-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Kokeile kypsyyttä hammastikulla. Mikäli taikina ei tartu tikkuun, kakku on kypsä. Kumoa pohja ja anna jäähtyä.
  5. Vaahdota kerma ja mausta se voitahnalla.
  6. Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan ja kostuta pohja. Levitä mustikkasurvosta pohjalle ja sen päälle kermavaahtoa. Toista sama seuraavassa kerroksessa.
  7. Koristele kakku tuoreilla marjoilla ja syötävillä kukilla.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Mustikkainen nakukakku

Sinun täytyy kommentoidaksesi.