Reseptit
yli 60 min
20

Mustikkakakku kummipojan valmistujaisiin

Tämä juhlava mustikkakakku vaatii hieman vaivannäköä, mutta mehevän raikas mustikkainen maku hurmaa täytekakun ystävät.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Mustikkakakun pohja:

6 munaa
3 dl sokeria
1.5 dl vehnäjauhoja
1.5 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta

Mustikkahillo:

1 l mustikoita (400 g)
sitruunan raastettu kuori ja puolen sitruunan mehu
250 g hillosokeria

Mustikkakakun täyte:

2.5 dl mustikkahilloa
100 g valkoista suklaata
250 g vaniljan makuista maitorahkaa
2 dl kuohukermaa
2 liivatelehteä
4 rkl sitruunamehua
5 dl pakastemustikoita tai tuoreita

Kakun kostutukseen:

1 dl Sprite-virvoitusjuomaa
0.5 dl sitruunamehua

Kakun pinnalle:

100 g sokerimassaa tai mantelimassaa tai runsaasti mustikoita

Kakun reunoille:

3 dl kuohukermaa
pensasmustikoita tai mustikoita

Valmistusohje

1. Voitele ja korppujauhota 25 cm:n kakkuvuokaan. Sekoita vehnä- ja perunajauhot sekä leivinjauhe keskenään. Vaahdota munat ja sokeri. Siivilöi jauhoseos munavaahtoon ja kaada taikina vuokaan. Paista 180-asteessa puoli tuntia.

2. Valmista hillo. Mittaa mustikat, sitruunan kuori ja mehu sekä hillosokeri kattilaan. Keitä hiljalleen 15 minuuttia ja anna jäähtyä. 3. Sulata valkosuklaa. Liota liivatteita 10 minuuttia kylmässä vedessä. Kiehauta sitruunamehu. Purista vesi liivatteista ja sulata ne kuumaan sitruunamehuun. Sekoita hillo, valkosuklaa ja liivateseos. Vaahdota kerma. Lisää rahka ja kermavaahto sekä mustikat täytteeseen.

3. Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Kostuta kakkulevyt. Kokoa kakku vuokaan, jossa se paistettiin. Aseta vuokaan alimmaiseksi kakun kansilevy ja kostuta. Lisää puolet täytteestä ja nosta päälle keskimmäinen kakkulevy. Kostuta ja levitä päälle loput täytteestä. Aseta vuokaan lopuksi kostutettu pohjalevy. Pane päälle kevyt paino ja anna hyytyä jääkaapissa noin tunti.

4. Kumoa kakku tarjoiluvadille. Siivilöi leivinpöydälle tomusokeri ja kauli sen päällä kakun pinnalle hieman kakkua suurempi pyöreä levy sokerimassasta. Siirrä levy kaulimen avulla kumotun kakun päälle.

5. Vaahdota kerma ja pursota se reunoille. Keväällä kakun voi koristaa hennoilla mustikan lehdillä. Alkukesästä koristeeksi sopivat siniset orvokit ja mustikka-aikaan ruiskukan terälehdet tai mustikat. Kesällä kakun voi koristaa myös mustikoilla, joiden päälle levitetään kiille hyytelösokerin pakkauksen ohjeen mukaan. Kakun voi kuorruttaa myös kokonaan sokerimassalla.

Ohje: Ritva Vanhoja, Taavetti

Lue myös: 5 kohtaa: Valmista täydellinen täytekakku – nämä ohjeet haluat lukea!

Keskustelu

Kommentoi juttua: Mustikkakakku kummipojan valmistujaisiin

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X