
Mustikkakiisseli
Mustikkakiisseli onnistuu yhtä hyvin tuoreista kuin pakastemustikoistakin. Kermavaahdon kera kiisseli taipuu juhlavaksi jälkiruoaksi, mutta sen voi tarjota myös astetta arkisemmin puuron kera.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Laktoositon
- Maidoton
- Munaton
- Vegaaninen
Ainekset
Mustikkakiisseli
- 5 dl vettä
- 400 g mustikoita
- ¾ dl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 2 ½ rkl perunajauhoja
- ½ dl kylmää vettä
Valmistusohje
Mustikkakiisseli tehdään helposti näin:
- Mittaa kattilaan viisi deslitraa vettä, 400 grammaa mustikoita, 3/4 desilitraa sokeria ja teelusikallinen vaniljasokeria. Nosta kattila liedelle ja anna kiehahtaa sekoittamatta. Nosta kattila liedeltä.
- Sekoita kaksi ja puoli ruokalusikallista perunajauhoja ja puoli desilitraa kylmää vettä. Lisää seos ohuena nauhana kiisselin joukkoon sekoitellen. Nosta kattila takaisin liedelle ja kuumenna kunnes kiisseli kuplahtaa. Nosta kattila pois liedeltä ja anna jäähtyä.
- Tarjoa mustikkakiisseli jäähtyneenä kermavaahdon kanssa tai puuron lisukkeena.
Lue myös: Kiisseli kiehumaan – katso helpot ohjeet
Lue myös Anna.fi: Suut makeaksi mustikalla – tästä parhaat mustikkajälkkärit
Kommentoi
Kommentoi juttua: Mustikkakiisseli