Reseptit

Mustikkakranssi

Ainekset

juuritaikina:

  • 2 tl hiivaa
  • 5 dl hiivaleipäjauhoja
  • 2 dl Kylmää vettä

Taikina:

  • 2 rkl hiivaa
  • 1 kg hiivaleipäjauhoja
  • 3 tl suolaa
  • 1 appelsiinin raastettu kuori
  • 300 g kuivattuja mustikoita
  • 7 dl vettä
  • juuritaikina

voiteluun:

  • kananmuna

Valmistusohje

Mustikkakranssi
  • 2 kranssia tai 3 leipää.
  • Valmistusaika 2 tuntia.
  • Juuren valmistuminen 1 vrk.

1. Aloita juuren teko jo edellisenä päivänä. Hiero hiiva jauhoihin ja lisää vesi. Sekoita hyvin. Anna juuren valmistua hyvin peiteltynä huoneenlämmössä seuraavaan päivään.

2. Aloita taikinan teko hieromalla hiiva kulhoon mitattuihin jauhoihin. Lisää suola, raastettu appelsiininkuori ja mustikat. Lisää vesi ja taikinajuuri.

3. Alusta taikinaa voimakkaasti kymmenisen minuuttia joko koneella tai mieluiten käsin. Nuiji, revi ja vanuta taikinaa sitkon herättelemiseksi. Lepuuta taikinaa leivinliinan alla noin tunti.

4. Leivo taikinasta kaksi pitkää, ohuehkoa säiettä ja kieputa ne toistensa ympärille. Kierrä letti löysälle kiepille ja anna kohota puolisen tuntia. Voitele kananmunalla ja paista 200-asteisessa uunissa puolisen tuntia.

5. Anna kranssin jäähtyä. Pujota teräväkärkistä veistä apuna käyttäen jouluinen nauha kranssin ympäri ja solmi rusetti.


Kommentoi

Kommentoi juttua: Mustikkakranssi

Sinun täytyy kommentoidaksesi.