Reseptit
30-60 min

Mustikkamuffinit

Ainekset

Lisää kauppalistalle
3 dl mustikoita
2 munaa
1.5 dl sokeria
75 g leivontamargariinia sulatettuna
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia tai inkivääriä
0.5 dl maitoa, vaniljakastiketta tai mehua

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen.

2. Sulata ja jäähdytä rasva. Sekoita keskenään jauhot, leivinjauhe ja kaneli tai inkivääri.

3. Vaahdota munat ja sokeri. Lisää vaahtoon ensin rasva, sitten jauhoseos.

4. Sekoita joukkoon lopuksi maito ja kuivat mustikat. Älä sekoita liikaa etteivät marjat rikkoudu.

5. Kaada taikina paperisiin leivosvuokiin tai voideltuun muffinivuokaan.

6. Kypsennä uunin alaosassa noin 12 minuuttia. Tarjoa mustikkamuffinit tuoreina.

Jos haluat muffineista laktoosittomia, käytä laktoositonta rasvaa ja maidon sijaan vaaleaa marjamehua tai appelsiinimehua. Voit korvata mustikat myös sokeroiduilla viinimarjoilla tai puolukoilla.

Avainsanat

Ruokavalio:

Ateriatyypit:

Keskustelu

Kommentoi juttua: Mustikkamuffinit

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X