Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Mustikkamuffinit

Mustikkamuffinit ovat muffinien aatelia. Näissä mustikkamuffineissa maistuu häivähdys kanelia tai inkivääriä. Leivo muffinssit tällä supersuositulla ohjeella!

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
10 annosta

Ainekset

Mustikkamuffinit

  • 3 dl mustikoita
  • 2 kananmunaa
  • 1 ½ dl sokeria
  • 75 g leivontamargariinia sulatettuna
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl kanelia tai inkivääriä
  • ½ dl maitoa, vaniljakastiketta tai mehua

Valmistusohje

Mustikkamuffinit leivotaan helposti näin:

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen.

2. Sulata ja jäähdytä rasva. Sekoita keskenään kuivat aineet, eli jauhot, leivinjauhe ja kaneli tai inkivääri.

3. Vaahdota munat ja sokeri. Lisää vaahtoon ensin rasva, sitten jauhoseos.

4. Sekoita joukkoon lopuksi maito ja kuivat mustikat. Älä sekoita liikaa, jotta marjat eivät rikkoudu.

5. Kaada taikina paperisiin leivosvuokiin tai voideltuun muffinivuokaan.

6. Paista mustikkamuffinit uunin alaosassa noin 12 minuuttia. Tarjoa mustikkamuffinssit tuoreina kardemummateen kanssa.

Vinkki! Jos haluat muffineista laktoosittomia, käytä laktoositonta rasvaa ja maidon sijaan vaaleaa marjamehua tai appelsiinimehua. Voit korvata mustikat myös sokeroiduilla viinimarjoilla tai puolukoilla.

Lue myös Anna.fi: Mustikka parantaa muistia


Kommentoi

Kommentoi juttua: Mustikkamuffinit

’Mallu’

No vähän kovia tuli, mutta kaikki syötiin.

Römppis

Ei ollut hyvi ihan huonoja ja en tykännyt mutta mustikat oli hyviä🥸

Sinun täytyy kommentoidaksesi.